ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έως τις αρχές Μαρτίου η καταβολή του επιδόματος στους επιστήμονες

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στα κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ σε νέους επιστήμονες. Ποιους αφορά.

Διευκρινήσεις για το επίδομα των επιστημόνων έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σήμερα στο «MEGA Σαββατοκύριακο». Η πλατφόρμα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των νέων επιστημόνων που θα λάβουν βοήθημα 400 ευρώ άνοιξε χθες και αφορά μηχανικούς, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, λογιστές, οικονομολόγους, δικαστικούς επιμελητές, ιατρούς, οδοντίατρους, κτηνίατρους και γεωτεχνικούς. Οι παραπάνω κατηγορίες θα μπορούν να κάνουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr έως τις 15 Φεβρουαρίου και τα χρήματα θα καταβληθούν μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Ποια είναι τα κριτήρια:

  • Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έκαναν έναρξη επαγγέλματος έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, για να λάβουν το επίδομα θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου 20% για το 2020, για το διάστημα Απρίλιος - Δεκέμβριος και το οικογενειακό τους εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.
  • Για τους νέους επαγγελματίες που έκαναν έναρξη μετά τον Ιανουάριο του 2017, ισχύ έχει μόνο το εισοδηματικό κριτήριο των 30.000 ευρώ. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ακόμη ότι οι πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας είναι πιο συχνές εντός της εβδομάδας και για σε όσους έληξε το επίδομα ανεργίας τον Γενάρη, ο πρώτος μήνας παράτασης θα καταβληθεί εντός του Φεβρουαρίου και ο δεύτερος τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ