ΓΔ: 903.95 0.21% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:30:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ανοικτές έως 28 Φεβρουαρίου επιχειρήσεις που πωλούν συσκευές θέρμανσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γγ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, θα επιτραπεί η λειτουργία επιχειρήσεων που πωλούν εξοπλισμό θέρμανσης. Με ποιο κωδικό θα πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν.

Η σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε την Ελλάδα και έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική και ειδικά στα Βόρεια και Ανατολικά προάστια, με αποτέλεσμα χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν χωρίς ρεύμα, οδήγησε το υπουργείο Ανάπτυξης να εκδώσει άδεια για να λειτουργήσουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις ώστε να προμηθευτούν οι πολίτες θερμαντικά σώματα για να ανταπεξέλθουν στις καιρικές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων γίνεται με την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, ήτοι οι μεν επιχειρήσεις να τηρούν την αναλογία ενός ατόμου για κάθε 25 τμ,, οι δε πολίτες να αποστέλλουν τον Κωδικό 2 ή να συμπληρώνουν έντυπη βεβαίωση και να χρησιμοποιούν υποχρεωτικά μάσκα.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι λόγω των επιπτώσεων που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, τα οποία έπληξαν κυρίως τον Βόρειο και Ανατολικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και την εξ αυτών ανάγκη να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, κυρίως εξοπλισμό θέρμανσης, δημοσιεύθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται από σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου και έως και την 28η Φεβρουαρίου, η λειτουργία των επιχειρήσεων που διαθέτουν τους παρακάτω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας:

  • ΚΑΔ 47.52.45.06 → Λιανικό εμπόριο σωμάτων καλοριφέρ για κεντρική θέρμανση, που δεν θερμαίνονται ηλεκτρικά, από σίδηρο ή χάλυβα.
  • ΚΑΔ 47.59.58.16 → Λιανικό εμπόριο θερμαντήρων αέρα ή διανεμητών θερμού αέρα π.δ.κ.α. από σίδηρο ή χάλυβα, μη ηλεκτρικών.
  • ΚΑΔ 47.59.58.22 → Λιανικό εμπόριο μερών θερμαστρών, κουζινών, συσκευών για το ζέσταμα φαγητών και παρόμοιων μη ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Χαλάρωση στο λιανεμπόριο αν διατηρηθεί η αποκλιμάκωση

Στην τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας πως εάν διατηρηθεί αυτή η εικόνα, τότε θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου.