ΓΔ: 893.76 2.09% Τζίρος: 88.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Περ. Αττικής: Χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ για «λίφτινγκ» του ΣΕΦ

Βασικός στόχος είναι η ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Ξεκινούν τα μεγάλα έργα στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μετά και την εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Βασικός στόχος είναι η ανάπλαση του χώρου πέριξ των αθλητικών εγκαταστάσεων, με έμφαση στη χωροθέτηση περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών και κατ' επέκταση την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των διερχομένων.
Παράλληλα, προχωρά η εκμίσθωση χώρων για τη δημιουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, γεγονός που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, προχωρά, για πρώτη φορά, η εξυγίανση και συντήρηση των δικτύων απορροής και ύδρευσης, καθώς και η αποκατάσταση του συστήματος άντλησης και αναζωογόνησης των υδάτινων όγκων του καναλιού στην ακτή Δηλαβέρη.
Η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει το ΣΕΦ ελκυστικό προορισμό άθλησης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες της Αττικής.

Επισημαίνεται ότι η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ολιστικού σχεδίου ανάπτυξης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιφ. Αττικής: Από τον Απρίλιο η ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων

Υποβλήθηκαν συνολικά 42.254 αιτήματα από 38.500 πολύ μικρές και από 3.754 μικρές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης ύψους 50 εκ. για μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Το νέο πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής στοχεύει στην ενίσχυση όσων έμειναν εκτός του πρώτου προγράμματος, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου να εκφράζει την ικανοποίησή του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το φυσικό αέριο φτάνει σε έξι πόλεις της κεντ. Μακεδονίας

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της ΔΕΔΑ, σε Κατερίνη, Αλεξάνδρεια, Σέρρες και Κιλκίς θα κατασκευαστούν συνολικά 260 χλμ δικτύου, ενώ θα γίνουν τουλάχιστον 8.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών έως το 2024.