ΓΔ: 1986.89 -0.58% Τζίρος: 257.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γιώργος Πατούλης ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Περιφ. Αττικής: Από τον Απρίλιο η ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων

Υποβλήθηκαν συνολικά 42.254 αιτήματα από 38.500 πολύ μικρές και από 3.754 μικρές επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τον κορονοϊό, ενώ ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ.

Από τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσει τμηματικά, η καταβολή των χρηματικών ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν από την πανδημία, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Υποβλήθηκαν συνολικά 42.254 αιτήματα από 38.500 πολύ μικρές και από 3.754 μικρές επιχειρήσεις, ενώ ο συνολικός αιτούμενος προϋπολογισμός αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί από τις ίδιες τις επιχειρήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και λαμβάνοντας υπόψη το διαθέσιμο προϋπολογισμό της πρόσκλησης, η βάση για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις διαμορφώνεται περίπου στο 45 και για τις μικρές περίπου στο 60.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της περιφέρειας, σε κάθε περίπτωση οι ανωτέρω βάσεις δεν είναι οριστικές καθώς προκύπτουν με βάση τα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι ίδιες οι επιχειρήσεις.

Στο προσεχές διάστημα, οι υποβληθείσες αιτήσεις θα αξιολογηθούν, με σκοπό τον έλεγχο της πληρότητας και της ορθότητας των στοιχείων που υποβλήθηκαν, την επιβεβαίωση της βαθμολογίας και τον επανυπολογισμό της, όπου βρεθεί λάθος. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των αποφάσεων ένταξης και απόρριψης με βάση τους εγκεκριμένους πίνακες κατάταξης που θα προκύψουν από την ανωτέρω διαδικασία.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται εντατικά ώστε η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Στόχος είναι οι αποφάσεις έγκρισης να εκδίδονται σε κύκλους και να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2021, ενώ οι σχετικές εκταμιεύσεις των χρημάτων θα μπορούν να εκτελούνται παράλληλα με εκκίνηση τον Απρίλιο του 2021.

Οι οριστικοί πίνακες και οι αποφάσεις ένταξης θα δημοσιευτούν στους διαδικτυακούς τόπους: της ΕΥΔ ΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (www.pepattikis.gr ), του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr ), της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr.

Στην περίπτωση των ενταγμένων πράξεων θα αποσταλεί ηλεκτρονικά επιστολή στον κάθε δικαιούχο, στη δηλωμένη κατά την υποβολή ηλεκτρονική δ/νση επικοινωνίας, στην οποία θα περιλαμβάνεται το χρονοδιάγραμμα και η αναλογούσα δημόσια δαπάνη.

Οι επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα, θα ενημερωθούν επίσης ηλεκτρονικά για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, για τον λόγο απόρριψης, καθώς και για τη δυνατότητα και τους όρους άσκησης ένστασης εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Σε κάθε περίπτωση οι τρόποι επικοινωνίας παραμένουν για τηλεφωνική επικοινωνία τηλ. 213 0166100 και ηλεκτρονικά attica-covid@elanet.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλληνες αστυνομικοί δράση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά σήμερα

Ξεκίνησε σήμερα το σχέδιο αστυνόμευσης σε οικισμούς Ρομά με υψηλή εγκληματικότητα, με την εγκατάσταση ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών. Από 15 Νοεμβρίου το πρόγραμμα επεκτείνεται και στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Χρυσοχοΐδης.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σειρά
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον E65 έως 21 Νοεμβρίου λόγω ασφαλτικών εργασιών

Από 6 έως 21 Νοεμβρίου θα ισχύσουν ρυθμίσεις στον E65, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδας και της Λ.Ε.Α. στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω έργων συντήρησης. Η Κεντρική Οδός ζητά προσοχή από τους οδηγούς.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Ενίσχυση της περιφέρειας με πόρους και κίνητρα για ανάπτυξη

Από το Επιμελητήριο Λακωνίας, ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε ισχυρό αναπτυξιακό κράτος, στήριξη μικρομεσαίων και αγροτών και τίμια διαχείριση πόρων για μια δίκαιη, βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη.
Εκλογές στην Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλη νίκη του συντηρητικού περιφερειάρχη στις εκλογές Καλαβρίας

Ο Ρομπέρτο Οκιούτο κερδίζει με 57,5% τις τοπικές εκλογές στην Καλαβρία, ενώ ο Πασκουάλε Τρίντικο λαμβάνει 41%. Η συμμετοχή ανήλθε στο 43%. Ο Οκιούτο κάλεσε σε συνεργασία για την πολιτική ειρήνευση της περιοχής.