ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TMEDE

ΤΜΕΔΕ: Μείωση 30% στις προμήθειες εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης

Ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος, εξέφρασε τη στήριξή προς τους Έλληνες μηχανικούς, τους εργολήπτες και τους μελετητές έργων δημοσίου συμφέροντος.

Την εκ νέου μείωση κατά 30% στο ποσό των προμηθειών για τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των ενεργών συμβάσεων των πιστούχων-μελών του, ανακοίνωσε το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ). 

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε ύστερα από απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής και κατόπιν εισήγησης του προέδρου, Κωνσταντίνου Μακέδου, από 01/01/2021 μέχρι και 31/03/2021, ενώ αφορά τις χρεώσεις που θα υπολογιστούν τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, Κωνσταντίνος Μακέδος, ανέφερε τα εξής: «Το ΤΜΕΔΕ σταθερά βρίσκεται δίπλα στους πιστούχους – μέλη του. Όπως και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας, έτσι και τώρα, στέκεται αρωγός στους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους Έλληνες μηχανικούς, τους εργολήπτες και μελετητές έργων δημοσίου συμφέροντος.

Με την εκ νέου σημαντική μείωση του ποσού της προμήθειας για τις ενεργές εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης, σε συνδυασμό με την εικοσιτετράωρη ψηφιακή εγγυοδοσία και πιστοδοσία, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την άμβλυνση των συνεπειών, που συνεχίζει να προκαλεί η πανδημία στους πιστούχους – μέλη μας. Στόχος του Ταμείου είναι να υποστηρίξει έμπρακτα τον Τεχνικό Κλάδο σε αυτή τη δύσκολη συνθήκη, προκειμένου όλοι μαζί να συμβάλουμε καθοριστικά στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Υπενθυμίζεται, ότι το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από 1η Ιουλίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2020, είχε μειώσει κατά 30% το ποσό των προμηθειών για τις εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης των ενεργών συμβάσεων των πιστούχων – μελών του, ενώ από την 1η Αυγούστου διεύρυνε και τις υφιστάμενες ανταποδοτικές ασφαλιστικές παροχές προς τα μέλη του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πακτωλός 27 δισ. για τα έργα υποδομών, χρειάζονται κεφάλαια οι εταιρείες

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά Ταμεία και τους εθνικούς πόρους θα τροφοδοτήσουν την ισχυρή ανάπτυξη των Κατασκευών τα επόμενα χρόνια.
TMEDE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε σταθερά ανοδική και αναπτυξιακή πορεία βρίσκεται το ΤΜΕΔΕ

Το Ταμείο κατάφερε – μολονότι μείωσε το ποσό των προμηθειών των εγγυητικών επιστολών καλής εκτέλεσης των μελών του – να επιτύχει αύξηση των εσόδων του το 2021 στα 8,978 εκατ. έναντι 8,517 εκατ. το 2020.
oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στηρίζει τον κατασκευαστικό κλάδο η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ενώνει θα προχωρήσει σε σύμπραξη με το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) για την πρόσβαση μηχανικών, μελετητών και κατασκευαστών σε χρηματοδότηση.