Φώτο: Shutterstock

Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία προστασίας πρώτης κατοικίας

Περίπου 29.000 δανειολήπτες βρίσκονται στη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης για την ένταξη τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας , την ώρα όμως που μόνο 8 προτάσεις ρύθμισης έχουν ολοκληρωθεί.

Απογοητευτικά είναι τα νούμερα σχετικά με τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η διαδικασία προστασίας πρώτης κατοικίας.

Την ώρα που 29.000 χρήστες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία προκείμενου να ενταχθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία, μόνο 8 προτάσεις ρύθμισης έχουν ολοκληρωθεί.

Αναλυτικότερα, ύστερα από την ολοκλήρωση της 17ης εβδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, αθροιστικά από 1η Ιουλίου 2019 μέχρι 28 Οκτωβρίου 2019:

  • Έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 43.036 χρήστες.
  • Έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 28.999 χρήστες.
  • Έχουν υποβληθεί 222 αιτήσεις και διαβιβαστεί στις τράπεζες.
  • Έχουν δοθεί 39 προτάσεις ρύθμισης από τις τράπεζες.
  • Έχουν αποδεχθεί 8 προτάσεις ρύθμισης οι δανειολήπτες και εκκρεμεί η αποδοχή των υπολοίπων.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση νόμου για υπερχρεωμένους - α' κατοικία από την Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή

Πρόταση νόμου για «την αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας των φυσικών προσώπων και την προστασία της κύριας κατοικίας» κατέθεσε η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή.