ΓΔ: 932.96 2.15% Τζίρος: 88.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΒΕΑ: Τα βιοτεχνικά επαγγέλματα μπορούν να γίνουν λύση στην ανεργία

Τη συνεισφορά της βιοτεχνίας στο 30% του ΑΕΠ από εγχώρια προϊόντα, τόνισε ο αντιπροέδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Δαμίγος.

Την ανάγκη στήριξης των βιοτεχνικών επαγγελμάτων, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης, τόνισαν στην 2η εκπομπή του VeaNews, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΒΕΑ) Κωνσταντίνος Δαμίγος και ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Παράλληλα, από την πλευρά των μικρομεσαίων, ο βιοτέχνης και μέλος του ΒΕΑ, Χρήστος Χάλαρης, παρουσίασε την καινοτομία της δικής του επιχείρησης "WOOD INFINITY".

«Πρέπει να συνδιαμορφώσουμε με το ΒΕΑ και τις επιχειρήσεις, τα νέα προγράμματα εξειδίκευσης, εργαζομένων. Ερχόμαστε κοντά στις επιχειρήσεις και ζητάμε να μας πουν ποιες νέες ειδικότητες θέλουν, καθώς οι νέοι μέσα σε 12 μήνες από την ώρα που ολοκληρώνουν την μαθητεία τους στις σχολές του ΟΑΕΔ βρίσκουν αμέσως εργασία», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού, Δρ. Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Συγχρόνως, ο κ. Δαμίγος συμπλήρωσε τα εξής: «Πρέπει να στηρίξουμε την βιοτεχνία, γιατί είναι αυτή, που παράγει πραγματικά πλούτο στην αγορά, δίνοντας το 30% του ΑΕΠ από εγχώρια προϊόντα. Απασχολούνται περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι, αλλά τα μηνύματα που λαμβάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σήμερα, είναι δυσοίωνα, καθώς η κρίση που βιώνουμε με την COVID-19, οδηγεί πολλούς βιοτέχνες στα όρια της κατάρρευσης. Το ΒΕΑ είναι εδώ για να ενισχύσει τα 35.000 μέλη του με μια σειρά υπηρεσιών που τους προσφέρει», συνέχισε ο ίδιος.

WOOD INFINITY

Πέρα από τα παραπάνω, την καινοτομία των πλεκτών ξύλων, παρουσίασε στα #VeaNews ο βιοτέχνης και μέλος του ΒΕΑ, Χρήστος Χάλαρης. Επιπλοποιός τρίτης γενιάς, από την "WOOD INFINITY", μία βιοτεχνία, που, όπως είπε, αναμένεται να προχωρήσει, μέσα από τα προγράμματα εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου, σε εξαγωγές ώστε να αποκτήσει η εγχώρια παραγωγή επιπλέον αξία, τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και για την ελληνική οικονομία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

oikodomi, kataskeues
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Εκτός προϋπολογισμού οι κατασκευές από τις ανατιμήσεις πρώτων υλών

To Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει ότι είναι αδύνατον για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να ανταποκριθούν στο νέο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, κυρίως λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: 7 στους 10 επιχειρηματίες επηρεάζονται από τις ανατιμήσεις ενέργειας

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις εκτιμούν, ότι οι τιμές των προϊόντων/υπηρεσιών τους θα αυξηθούν γύρω στο 10% εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ενώ ένα 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%.
reyma-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Δυσβάστακτη η εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τις ΜμΕ

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, είναι «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης για τον μήνα Αύγουστο στην χονδρική ρεύματος, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία μέση τιμή προ ημερήσιας αγοράς στα 121.72 ευρώ/MWh.
oikonomia, ependiseis, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Θετικά αλλά όχι αρκετά, τα μέτρα για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

«Η εντονότερη ανησυχία μας, εδράζεται στην ταχύτητα εκτίμησης των ζημιών και στη δυνατότητα λειτουργίας της επιχείρησης, με τα ελάχιστα ποσά αρωγής των 2.000 - 4.000 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ραβάνης.