Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αντιμετώπισης του παρεμπορίου

Δράσεις για τη καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Ναύπακτο, Λειβαδιά, Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και Πάτρα, υπό τον συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ και της Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Ναύπακτο, Λειβαδιά, Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και Πάτρα, υπό τον συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη Ναύπακτο, σε συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκαν 42 έλεγχοι στο χώρο της τοπικής Εμποροπανηγύρεως, βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις που αφορούσαν στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ποσότητες απομιμητικών ειδών.

Στη Λειβαδιά, σε συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν 53 έλεγχοι στο χώρο της τοπικής Εμποροπανηγύρεως, βεβαιώθηκαν 7 παραβάσεις που αφορούσαν στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 4.500 ευρώ, ενώ κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια απομιμητικών ειδών.

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, σε συνεργασία του κλιμακίου ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν 20 έλεγχοι, κατασχέθηκαν 200 κιλά αλιευμάτων, βεβαιώθηκε μία παράβαση που αφορούσε στους Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών και επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Στην Πάτρα, το κλιμάκιο ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποίησε 25 ελέγχους στο χώρο της Λαχαναγοράς και βεβαίωσε τέσσερις παραβάσεις για έλλειψη ενδείξεων επί των παραστατικών για προϊόντα προς πώληση ύψους 9.000 ευρώ.

Συνολικά, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, υπό το συντονισμό του ΣΥΚΕΑΑΠ, πραγματοποιήθηκαν 140 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 19.500 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ