ΓΔ: 1422.22 0.33% Τζίρος: 54.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Paremporio-Athens
Shutterstock

Έπεσαν «καμπάνες» σε επιχειρήσεις για το παρεμπόριο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις κοντά σε εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 7.800 ευρώ επιβλήθηκαν μετά από ελέγχους σε επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις κοντά σε εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι έλεγχοι οργανώθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα όπως γνωστοποιείται με ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πανόρμου (Δήμου Αθηναίων), σε συνεργασία των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την Ελληνική Αστυνομία, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκαν 80 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, καθώς και ενδείξεων σε προς πώληση προϊόντα, συνολικού ύψους 2.500 ευρώ.

-Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αττικής (ομώνυμου δήμου Αγίου Δημητρίου), σε συνεργασία των ελεγκτών της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την Ελληνική Αστυνομία, και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκαν 52 έλεγχοι, διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις του νόμου 4497/2017 (νόμος για το υπαίθριο εμπόριο) και επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης  συνολικού ύψους 4.500 ευρώ.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, πέριξ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους και την Εγνατία, σε συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν 32 έλεγχοι, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν εκατοντάδες τεμάχια ειδών παραεμπορίου, επιβλήθηκαν πρόστιμα για έλλειψη αδείας συνολικού ύψους 800 ευρώ, ενώ εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη από το νόμο αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης για εμπορία βιομηχανικών προϊόντων άνευ αδείας. «Οι έλεγχοι συνεχίζονται στο σύνολο της επικράτειας» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρηση κατά του παρεμπορίου στο κέντρο της Αθήνας

Επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας η Ελληνική Αστυνομία και το Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Παρεμπορίου. Βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.500 ευρώ.
Tsigaro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρώνουν τα καταστήματα για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού

Εντατικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής, σε αρκετά καταστήματα υγειονομικού ελέγχου στο κέντρο της Αθήνας, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ.
Paremporio-Athens
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντείνονται οι έλεγχοι για το παρεμπόριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις πέριξ εορταζόντων Ιερών Ναών του Αγίου Δημητρίου οργανώθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ), της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Athina-paremporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ κατά του παραεμπορίου

Οι αυξημένοι έλεγχοι κατά του παραεμπορίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ηπειρωτική Ελλάδα έφεραν πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ και την καταστροφή χιλιάδων απομιμητικών ειδών που διακεινούνταν παράνομα στην αγορά.
Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.