ΓΔ: 876.63 -0.01% Τζίρος: 9.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:16:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΕΒΕΠ: Θετικό ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων το α’ τρίμηνο

Αύξηση 18% εμφάνισαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Κορκίδης.

Θετικά ήταν τα στοιχεία εγγραφών-διαγραφών, του πρώτου τριμήνου του 2021 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης στις 31 Μαρτίου 2021, οι εγγραφές του πρώτου τριμήνου ανήλθαν εφέτος σε 316 έναντι 269 το ίδιο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 18%. Οι διαγραφές περιορίστηκαν εφέτος σε 56 έναντι 95 πέρυσι, σημειώνοντας το α' τρίμηνο μείωση 40%.

Σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει: «Το θετικό πρόσημο των 260 νέων επιχειρήσεων μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, δείχνουν ανθεκτικότητα και μακάρι τα καλά νέα να συνεχίσουν σε όλη τη διάρκεια του έτους για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Επιμελητηρίου για τη συνέπεια και αφοσίωση τους σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την αγορά.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα 5 Απριλίου δίνει μια ψυχολογική και οικονομική ανάσα, αλλά παράλληλα δημιουργεί μεγάλη ευθύνη να τηρηθούν με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα και όποια επιχείρηση ανοίξει όχι μόνο να μην ξανακλείσει, αλλά να προχωρήσει σύντομα σε κανονική λειτουργία. Οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν, αφού οι απώλειες του εμπορίου ξεπερνούν το 12μηνο τα 10 δισ. ευρώ, αλλά τουλάχιστον σταματάει μια αιμορραγία 350 εκ. εβδομαδιαίως. Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτύσσεται το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας Αθ.Κυριάκης οι 88 νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών επιχειρήσεων πληρούν όλα τα κριτήρια καινοτομίας και κλιμάκωσης του μεγέθους πωλήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΒ: Αισιόδοξες οι επιχειρήσεις για μικρές επιπτώσεις της πανδημίας

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MRB για τον ΣΕΒ, οι επιχειρήσεις εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υπάρξει. Ποιοι είναι οι παράγοντες που προκαλούν προβληματισμό.