ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
adonis, georgiadis, ypourgeio anaptyxis
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Αδ. Γεωργιάδης: Θα ξανακλείσει το εμπόριο αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε πως η αγορά θα πρέπει να λειτουργήσει με πολύ συγκεκριμένους κανόνες και σε αυστηρά πλαίσια για να μην υπάρξει πρόβλημα.

Προειδοποίηση προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις έστειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε ότι εάν «δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν. Πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms. Αν δεν τηρηθούν, θα έχουμε πρόβλημα», και σημείωσε την ανάγκη πως πρέπει να λειτουργήσει με συγκεκριμένους κανόνες η αγορά.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια», αναφέροντας πως όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα- ρίσκο που έχει παρθεί για την μερική λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό ώστε να ληφθεί απόφαση για κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός σχολίασε πως έχουμε δρόμο σε αυτό το θέμα, καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κύμα του ιού. «Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα» τόνισε. Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου. 

Υπενθυμίζουμε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Χαλάρωση στο λιανεμπόριο αν διατηρηθεί η αποκλιμάκωση

Στην τάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας στη χώρα, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, τονίζοντας πως εάν διατηρηθεί αυτή η εικόνα, τότε θα υπάρξει περαιτέρω άνοιγμα του λιανεμπορίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοικτές έως 28 Φεβρουαρίου επιχειρήσεις που πωλούν συσκευές θέρμανσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γγ Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, θα επιτραπεί η λειτουργία επιχειρήσεων που πωλούν εξοπλισμό θέρμανσης. Με ποιο κωδικό θα πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν.