ΓΔ: 891.69 0.78% Τζίρος: 69.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
korinth_canal
Η Διώρυγα της Κορίνθου. Πηγή: Shutterstock

Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει και πάλι η Διώρυγα της Κορίνθου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους στην Α.Ε.ΔΙ.Κ., τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας κατά τη συνάντησή του με στελέχη του ΕΕΣΥΠ.

Αγώνας δρόμου γίνεται προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εκ νέου η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία παραμένει παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πηγές της ΕΕΣΥΠ.

Συγκεκριμένα, στο έργο αποκατάστασης, που αποτελεί ειδικό έργο εθνικού επιπέδου, θα συνδράμουν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαθέτοντας πόρους ύψους 9 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει στην ανάληψη της ανάθεσης και επίβλεψης έργων.

Αντικείμενο της συνάντησης του Πρόεδρου, κ. Παντελή Παντελίδη, και του Διευθύνοντα Συμβούλου, κ. Βασίλη Ανδρικόπουλου της Α.Ε.ΔΙ.Κ., με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη αλλά και του αναπληρωτή του, Στέφανου Γιουρέλη, ήταν το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια η Διώρυγα

Εκτός αυτού, ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων στην Α.Ε.ΔΙ.Κ. για τις θέσεις εργασίας τους. «Το Υπερταμείο το εγγυάται, θα σταθεί δίπλα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιοι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

super market-trofima-ielka-prosfores-xristougenna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλαγές θα δούμε στο λιανεμπόριο την επόμενη διετία μετά την πανδημία

Εξαγορές, είσοδο νέων παικτών και εκτόξευση των διαδικτυακών πωλήσεων στην αγορά τροφίμων βλέπει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), Κωνσταντίνος Μαχαίρας στα πρώτα δύο χρόνια μετά την πανδημία.
Alpha Bank
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλα οφέλη αλλά και φόβος καθυστερήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να αντληθούν συνολικά 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκ των οποίων επιχορηγήσεις 2,35 δισ. και 1,6 δισ. δάνεια. Εκκρεμεί η εξουσιοδότηση στην Κομισιόν να εκδώσει ομόλογα για τη χρηματοδότηση του Ταμείου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απώλειες πάνω του 11% στις εξαγωγές ελληνικού οίνου το 2020

Αναφορικά με τις εξαγωγές των ελληνικών κρασιών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2020 καταγράφηκε πτώση 8,01% (23.194 τόνοι/2019 - 21.337 τόνοι/2020), ενώ παράλληλα μείωση παρατηρείται κατά 14,26% και σε σύγκριση με το μέσο όρο 5ετίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέκα ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ για λογιστές - φοροτεχνικούς

Οι ψηφιακές συναλλαγές από νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, που αναπτύχθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, μόνο το μήνα Μάρτιο έφτασαν τις 620.000 και θα ξεπεράσουν τα 7.500.000 μέσα στο 2021 σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ.