ΓΔ: 927.29 0.16% Τζίρος: 62.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
korinth_canal
Η Διώρυγα της Κορίνθου. Πηγή: Shutterstock

Αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει και πάλι η Διώρυγα της Κορίνθου

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους εργαζόμενους στην Α.Ε.ΔΙ.Κ., τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας κατά τη συνάντησή του με στελέχη του ΕΕΣΥΠ.

Αγώνας δρόμου γίνεται προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει εκ νέου η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία παραμένει παραμένει κλειστή από τον Ιανουάριο λόγω καταπτώσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πηγές της ΕΕΣΥΠ.

Συγκεκριμένα, στο έργο αποκατάστασης, που αποτελεί ειδικό έργο εθνικού επιπέδου, θα συνδράμουν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, διαθέτοντας πόρους ύψους 9 εκατ. ευρώ για τις απαραίτητες μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης, αλλά και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, λόγω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που διαθέτει στην ανάληψη της ανάθεσης και επίβλεψης έργων.

Αντικείμενο της συνάντησης του Πρόεδρου, κ. Παντελή Παντελίδη, και του Διευθύνοντα Συμβούλου, κ. Βασίλη Ανδρικόπουλου της Α.Ε.ΔΙ.Κ., με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.), Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη αλλά και του αναπληρωτή του, Στέφανου Γιουρέλη, ήταν το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης των ζημιών, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάγκη επίσπευσης των αναγκαίων εργασιών, ώστε να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν με ασφάλεια η Διώρυγα

Εκτός αυτού, ο κ. Δημητριάδης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας των εργαζομένων στην Α.Ε.ΔΙ.Κ. για τις θέσεις εργασίας τους. «Το Υπερταμείο το εγγυάται, θα σταθεί δίπλα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, σημειώνοντας την ανάγκη να συστρατευθούν και οι ίδιοι στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της Διώρυγας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tourismos, turism, santorini, ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζωηρό ενδιαφέρον επιχειρήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021.
Tourismos, Turism, Ellada
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τουρισμός: Από αύριο οι δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης

Η προθεσμία λήγει στις 25 Ιουνίου. Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021. Ποιους εργαζόμενους αφορά.