ΓΔ: 909.37 -0.59% Τζίρος: 20.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ελεγκτές με tablet επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για τη φοροδιαφυγή

Μέσω των tablet θα ελέγχονται την ίδια στιγμή οι αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί να διαπιστωθεί εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ.

Με tablet που θα «σκανάρουν» επί τόπου τις αποδείξεις που θα εκδίδουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα εξοπλιστούν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ενώ προχωρά η ηλεκτρονική τιμολόγηση και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ όπως ανέφερε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών σημειώνοντας ότι η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής και πολλαπλασιαστής ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών.

Παράλληλα τόνισε ότι μέσω του mybussinesSupport χορηγήθηκαν ενισχύσεις 8,6 δις. ευρώ σε περίπου 750.000 επιχειρήσεις ενώ καταβλήθηκαν 400 εκ. ευρώ σε  ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Πιτσιλή:

  • Η ΑΑΔΕ εξοπλίζεται άμεσα με 5.000 laptop. Θα προμηθευτεί και tablet για τους επιτόπιους ελέγχους. Μέσω των tablet οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ίδια στιγμή τις αποδείξεις που εκδίδουν οι επιχειρήσεις. Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και θα μπορεί ο ελεγκτής να ελέγχει εάν η απόδειξη έχει περαστεί στα συστήματα της ΑΑΔΕ. Μέχρι το τέλος Ιουνίου όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διαθέτουν ταμειακές μηχανές νέου τύπου που θα συνδέονται online με τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ.
  • Μεγάλο και καινοτόμο έργο η πλατφόρμα myDATA  η οποία περιλαμβάνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ. Εχει σχεδιαστεί για όλες τις επιχειρήσεις, με λύσεις και οφέλη για κάθε επιχείρηση ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου. Βελτιώνει την καθημερινότητα των επιχειρήσεων ενώ παρέχει σημαντικές πληροφορίες στις φορολογικές αρχές. Στην Ιταλία όταν εφαρμόστηκε το μέτρο μέσα σε ένα χρόνο μπλοκαρίστηκαν απατηλές επιστροφές ΦΠΑ ύψους 2 δις. ευρώ.
  • Μετά τη συμφωνία που υπέγραψε η ΑΑΔΕ με τις τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα λαμβάνει στοιχεία και πληροφορίες για τις μισθώσεις. Οι αναρτήσεις ακινήτων στην πλατφόρμα θα γίνονται υποχρεωτικά με την καταχώριση του Αριθμού Μητρώου Ακινήτων που έχει χορηγηθεί στους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ακινήτων.
  • Οι φορολογούμενοι γλίτωσαν πάνω από 1,8 εκατομμύρια επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ. ενώ 135.000 κάτοχοι οχημάτων δεν χρειάστηκε να επισκεφθούν την Εφορία για να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myCar υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωση ακινησίας των οχημάτων τους.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, euro, money, cash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έτρεξαν να πληρώσουν φόρους οι Έλληνες κόντρα στο lockdown του Μαρτίου

Ρεκόρ στην εισπραξιμότητα των φόρων, που ξεπέρασε το 90% και έφθασε σχεδόν στο 92% για τον ΦΠΑ. Το μικρό... θαύμα αποδίδεται από αρμόδια στελέχη στα μέτρα στήριξης της ρευστότητας στην αγορά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ για ελέγχους με διασταυρώσεις

Πρώτη προτεραιότητα στους ηλεκτρονικούς ελέγχους από την εφορία θα έχουν όσοι υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ είχαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα. Έλεγχοι σε 630 τραπεζικούς λογαριασμούς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχονται οι «αυτόματες» δηλώσεις ΦΠΑ και η έκδοση ΑΦΜ εξ αποστάσεως

Με βάση τις δηλώσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι φορολογούμενοι γλίτωσαν πάνω από 1,8 εκατ. επισκέψεις στις εφορίες εν μέσω πανδημίας χάρη στα συστήματα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.
ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, Χρήστο Σταϊκούρα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κόλλησαν» στην πανδημία οι φορολογικοί έλεγχοι, αντεπίθεση της ΑΑΔΕ το 2021

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του επιχειρησιακού σχεδίου της ΑΑΔΕ στο δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αποτυπώνουν υστέρηση φορολογικών ελέγχων αλλά καλύτερες επιδόσεις στο μέτωπο του ΦΠΑ.