ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες αντικειμενικές το 2021: Πού «φουσκώνει» ο ΕΝΦΙΑ

Ως τις 5 Οκτωβρίου οι εισηγήσεις των εκτιμητών στο υπ. Οικονομικών. Αυξήσεις στο φόρο αναμένονται σε συνοικίες της Αθήνας, στα δυτικά και νότια προάστια, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη και σε τουριστικές περιοχές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη ζήτηση για φθηνά δάνεια, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 147.500

Ως τις 28 Σεπτεμβρίου παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για επιστρεπτέα προκαταβολή. Έρχεται και ο τέταρτος κύκλος με ποσό 640 εκατ. ευρώ, θα καλύψει και όσες εταιρείες έχουν πληγεί από τον Ιανό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απειλή νέας οικονομικής ανατροπής από το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Ένας μήνας lockdown θα είχε κόστος 6 δισ. ευρώ στην οικονομία. Νέα επιβάρυνση του προϋπολογισμού για τη στήριξη των πληγέντων από τον Ιανό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαίνουν στο «ψυγείο» οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Στην καλύτερη περίπτωση, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τοποθετείται πλέον το φθινόπωρο του 2021. Εν μέσω κρίσης, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει αυξήσεις φόρων που θα πλήξουν τα νοικοκυριά και την αγορά ακινήτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ, τροπολογία για απαλλαγή 28 νησιών

Η απαλλαγή αφορά φυσικά πρόσωπα που έχουν κύρια κατοικία στα 28 νησιά και καλύπτει τη συνολική περιουσία που διαθέτουν στα συγκεκριμένα νησιά. Εξαιρείται η περιουσία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.