ΓΔ: 1220.89 1.54% Τζίρος: 148.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εφορία μπαίνει... στα κινητά μας: Τι προσφέρει η νέα εφαρμογή

Πλήρη εικόνα των φορολογικών υποχρεώσεων, προειδοποιήσεις για έγκαιρη πληρωμή και δυνατότητα εξόφλησης μέσω κάρτας από το κινητό θα δίνει η νέα εφαρμογή για smartphones που έχει δημιουργήσει η ΑΑΔΕ.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Τι πρέπει να ελέγξουν οι φορολογούμενοι πριν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Στις 31 Μαΐου εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης από τις δέκα δόσεις και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ελέγξουν προσεκτικά τα στοιχεία τους για να εντοπίσουν λάθη και να κάνουν διορθώσεις.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αναιμικό» το ενδιαφέρον για ένταξη στις ρυθμίσεις χρεών στην εφορία

Οι δυνητικά δικαιούχοι ξεπερνούν τους 200.000, αλλά ως τώρα έχουν υποβάλει αιτήσεις μόνο 13.777. Στο τέλος Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία. Ποιοι είναι οι όροι που δυσκολεύουν τους οφειλέτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ αλλά όχι «λουκέτο» σε 15 κατηγορίες επαγγελματιών

Δικηγόροι, γιατροί και πολλές ακόμη κατηγορίες επαγγελματιών εξαιρούνται από το μέτρο της αναστολής λειτουργίας εάν δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις και πληρώνουν μόνο χρηματικά πρόστιμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έξι σοβαρές προκλήσεις στην οικονομία για την επόμενη κυβέρνηση

Κρίσιμες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν για αντικειμενικές τιμές ακινήτων, ηλεκτρονικές αποδείξεις, αλλαγές στη φορολογία, δημοσιονομική πολιτική, ενίσχυση των εισοδημάτων και χρέη προς το Δημόσιο.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι μισοί δεν πληρώνουν φόρο εισοδήματος, ένας στους έξι παίρνει επιστροφή

Επιταχύνεται η υποβολή των δηλώσεων και εκκρεμούν ακόμη 5 εκατομμύρια επί συνόλου 6,5 εκατ. Πολύ γρήγορη η καταβολή των επιστροφών, που φτάνουν κατά μέσο όρο τα 354 ευρώ. Πιθανή η παράταση ως τα τέλη Ιουλίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελεγκτές της εφορίας με τάμπλετ αρχίζουν εφόδους σε τουριστικά θέρετρα

Από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αρχίζουν οι θερινοί έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές. Οι ελεγκτές θα είναι εφοδιασμένοι με τάμπλετ και με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή «ΕΛΕΓΧΟΣLive».
logistes, forologia, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτόματη επανεκτύπωση 20 βεβαιώσεων από το Μητρώο της εφορίας

Απλουστεύεται με κωδικό γρήγορης απόκρισης η επανεκτύπωση 20 βεβαιώσεων, για τις οποίες το 2021 ο μέσος χρόνος αναμονής είχε φτάσει τις 36 ημέρες. Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η ΑΑΔΕ για αυτοματοποίηση συναλλαγών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πυρετός» συναλλαγών στα ακίνητα με 1.300 μεταβιβάσεις την ημέρα

Στις 117.000 φτάνουν ήδη φέτος οι δηλώσεις για μεταβιβάσεις ακινήτων, με συνολικά φορολογικά έσοδα ύψους 170 εκατ. ευρώ. Θετικές προοπτικές ιδιαίτερα για ακίνητα στην Αττική και σε τουριστικές περιοχές βλέπει η Τράπεζα της Ελλάδος.