ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TXS
Πηγή: ΤΧΣ

Νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ ο Ηλίας Ξηρουχάκης

Ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Μετά από μία μακρόπνοη διεθνή διαδικασία επιλογής και από την έγκριση του euro working group, νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ αναλαμβάνει ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ( και εκτελών χρέη CEO από αρχές Φεβρουαρίου). Είναι ο μοναδικός που από συστάσεως του Ταμείου το 2010,  που έχει περάσει με επιτυχία και από τις 3 θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως ως επικεφαλής του Ταμείου, συνέβαλε τα μέγιστα για την επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας Πειραιώς πριν από μερικές εβδομάδες.  

Ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει να επιδείξει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και μεγάλη εμπειρία  στους τομείς της εμπορικής τραπεζικής, των κεφαλαιαγορών (capital markets) , της διαχείρισης κινδύνων και μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων/δανείων.

Πολλές από τις εταιρείες στις οποίες εργάστηκε συγκαταλέγονται στους παγκόσμιους ηγέτες του τομέα των δραστηριοτήτων τους. Τη δεκαετία του 1990 κατείχε θέσεις στην Visa International (στο Λονδίνο έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς και στο Thomson Reuters (στο Ηνωμένο Βασίλειο).  Στην Ελλάδα υπηρέτησε με επιτυχία σε ανώτερες και ανώτατες  διευθυντικές θέσεις και σε θέσεις διοίκησης σε τράπεζες (Εθνική Τράπεζα, Marfin Egnatia / Marfin Popular Bank, Γενική Τράπεζα, Interbank κλπ), καθώς και σε εταιρίες του ευρύτερου χρηματοπιστωτικού τομέα (Interamerican Cards, Γενική Καρτών και Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών, Zeus Recovery Fund SA Luxumburg  κλπ.).

Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού́ Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από́ το οποίο διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts – Honours). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού́ τίτλου Master στα Μακροοικονομικά́ και τη νομισματική πολιτική της ΕΕ (Μaster of Arts in Economics) από́ το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασίλειου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού́ τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική́ διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων και τα ηλεκτρονικά́ συστήματα πληρωμών από́ το ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά και επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced Certificate) στην εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο INSEAD.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

TXS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ένωση Prime Collateralised Securities θα συμμετέχει το ΤΧΣ

Η Ένωση PCS, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σκοπό έχει την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αγοράς τιτλοποιήσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εύρωστη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο «πακέτο» 72 δισ. για την Ελλάδα: Στα 56,4 δισ. το καθαρό όφελος

Τι κερδίζει η χώρα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης: Λαμβάνουμε 4,6 ευρώ για κάθε ένα ευρώ που εισφέρουμε. Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασία απορρόφησης των πόρων.