ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Το 2022 η προκήρυξη μελετών για επέκταση του μετρό σε Δ. Αττική

Όπως τόνισε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών για τη «Γραμμή 4» το επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εγκαθίσταται τα εργοτάξια στους χώρους που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί.

Εντός του 2022 προκηρύσσονται οι μελέτες για την επέκταση του μετρό (γραμμή 2) στη δυτική Αττική, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη σύμβαση του έργου "Γραμμή 4 -Τμήμα Α' 'Αλσος Βεΐκου-Γουδή", ο κ. Καραμανλής μετέφερε "με βεβαιότητα" στους βουλευτές, ότι «θα προκηρύξουμε τις μελέτες το 2022. 'Αρα, ξεκινάει αυτό το έργο και μιλάμε τώρα για τις επεκτάσεις στο Ίλιον, στον 'Αγιο Νικόλαο, και στην Παλατιανή».

Αναφερόμενος στη "Γραμμή 4", ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσουν να εγκαθίστανται τα εργοτάξια στους χώρους που θα γίνουν οι νέοι σταθμοί, κατόπιν της πρόσφατης υπογραφής της σύμβασης μεταξύ της Αττικό Μετρό ΑΕ και της αναδόχου εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ για την υλοποίηση των πρόδρομων εργασιών του τμήματος Α΄ της γραμμής 4.

Για τις επεκτάσεις της γραμμής 4, είπε ότι περιλαμβάνουν:  

  1. την επέκταση από το 'Αλσος Βεΐκου προς Πετρούπολη με 6 σταθμούς και ότι «αυτό είναι ένα έργο που είναι σχετικά ώριμο», και μετά  
  2. την επέκταση από Ευαγγελισμό προς Ηλιούπολη με τρεις σταθμούς και (3) από Γουδή προς Μαρούσι και Εθνική Οδό με έντεκα σταθμούς. «Έργα που δεν είναι ακόμα μελετητικά ώριμα, αλλά το πρώτο κομμάτι των έργων που έχει να κάνει [...] μέχρι τον Περισσό και την Πετρούπολη - το οποίο κοστολογείται γύρω στα 300 εκατομμύρια - είναι ένα έργο σχετικά ώριμο. [...] Είναι η επέκταση της γραμμής 4, η οποία νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκινήσει, και θα ξεκινήσει σχετικά σύντομα, αφού θα εξασφαλίσουμε βεβαίως την απαιτούμενη χρηματοδότηση» είπε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, επανέλαβε ότι το έργο της γραμμής-4 είναι το σημαντικότερο έργο της τελευταίας εικοσαετίας. «Μετά την Αττική Οδό που ήταν μία σύμβαση παραχώρησης, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στη χώρα. Μετά από αρκετές δυσκολίες [...] μπαίνει στην σωστή του διάσταση και πλέον συμβασιοποιείται, δηλαδή πλέον ξεκινάει. Οι πρόδρομες εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι», είπε ο κ. Καραμανλής.
    
Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση για τον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι πρέπει να αναμένουμε την απόφαση του ΣτΕ απέναντι στη σχετική προσφυγή. Σημείωσε ωστόσο, ότι «η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων έχει γίνει σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης. Έχει γίνει στην Ακρόπολη, την έκανε και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά την άποψή μου, πολύ σωστά, στο σταθμό της Αγίας Σοφίας, που κατά πολλούς αρχαιολόγους έχει πιο σημαντικά αρχαία από τον σταθμό Βενιζέλου. Επομένως, είναι μία πρακτική και μία μέθοδος, που δεν γίνεται για πρώτη φορά, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό. Εγώ σέβομαι τις επιστημονικές απόψεις των αρχαιολόγων, αλλά νομίζω ότι ο κοινός νους υπαγορεύει ότι, πολλές φορές, μπορείς να αποσπάσεις, δηλαδή, να βγάλεις μερικά αρχαία και να τα βάλεις πίσω. Και εν πάση περιπτώσει, αν καταφέραμε αυτό να το κάνουμε στην Ακρόπολη, κατάφεραν οι Ιταλοί να το κάνουνε στη Ρώμη, θεωρώ ότι μπορούμε τεχνικά να το κάνουμε και στη Θεσσαλονίκη». 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ανάκαμψη των μεταφορών και η απανθρακοποίηση σε πρώτο πλάνο

Κατά την παρέμβασή του για την στρατηγική της βιώσιμης και έξυπνης κινητικότητας, ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το σύστημα μεταφορών της ΕΕ μπορεί να επιτύχει την πράσινη και ψηφιακή του μεταμόρφωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κρίσιμος ο ρόλος των νέων καυσίμων και τεχνολογιών στις μεταφορές

Ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε τις προσπάθειες του υπουργείου και της κυβέρνησης να προωθήσουν ένα ολικό σχέδιο για τη μείωση των εκπομπών CO2 υπογραμμίζοντας τις συνεργασίες του ΥΠΕΝ στο θέμα της νέας κινητικότητας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η σύμβαση απευθείας σύνδεσης ΟΛΘ με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό

Με τη νέα σύνδεση, η κυκλοφορία από ΠΑΘΕ/Εγνατία Οδό προς τον 6ο προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης και αντιστρόφως, θα διεξάγεται μέσω οδογέφυρας απρόσκοπτα, χωρίς ισόπεδους κόμβους και σηματοδότες, με ταχύτητα μελέτης 80 χλμ/ώρα.