ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:04
Φώτο: ΑΠΕ

Έως το τέλος του καλοκαιριού τα αποτελέσματα για τις φρεγάτες του ΠΝ

«Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη σχετική υπόδειξη του ΠΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα των φρεγατών», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος καλοκαιριού θα υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία επιλογής νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Τσίπρα.

«Η διαδικασία επιλογής μπαίνει σε τελική φάση και φρονώ ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος και σημείωσε ότι πρόκειται για 4 νέες φρεγάτες, άλλες 4 εκσυγχρονισμένες (ΜΕΚΟ) και άλλες δύο ως ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή 10 καράβια. Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόκτηση νέων σκαφών από το ΠΝ έχει να κάνει και με την παρουσία της χώρας μας στο θέατρο της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που έως το καλοκαίρι θα παρθούν αποφάσεις, χαρακτήρισε, ωστόσο, περίεργη την ιεράρχηση των επιλογών της κυβέρνησης που -όπως είπε- επέδειξε βιασύνη με τα Ραφάλ και το Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ εκεί που έπρεπε να βιαστεί (φρεγάτες) υπάρχει αργοπορία.

Ανταπαντώντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι βιασύνη πρέπει να υπάρχει σε όλα και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη σχετική υπόδειξη του ΠΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα των φρεγατών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφτηκε η σύμβαση για τις νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

Ο Νίκος Δένδιας παρευρέθηκε στη Σχολή Ικάρων για την υπογραφή σύμβασης κατασκευής νέων εγκαταστάσεων της 5ης Μοίρας, δωρεάς 4,5 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» και τον Πάνο Λασκαρίδη.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Δένδιας παρών στην υπογραφή δωρεάς για νέα Μοίρα Ικάρων

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα δώσει χαιρετισμό στην τελετή υπογραφής της σύμβασης για νέα Μοίρα Ικάρων την Τρίτη 21 Ιουλίου, στις 10:00 π.μ., στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποστράτηγος Ν. Σιαλμάς».
Θανάσης Δαβάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης σε Ελληνική Λύση: Καλώς ήρθατε στην «Ατζέντα 2030»

Στη λογική της «Ατζέντας 2030» καλωσόρισαν πηγές του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας την Ελληνική Λύση - Στο ΕΛΚΑΚ και τον ΣΤ' κλάδο στέλνει ο Δαβάκης την αξιολόγηση του μη επανδρωμένου αεροχήματος που αναπτύχθηκε στην ΣΤΥΑ το 2023.
μαχητικό F35 αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ στο συνέδριο Ευρωπαίων Αρχηγών Αεροπορίας για F-35

Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης, έλαβε μέρος στη συνάντηση «European F-35 Air Chiefs Meeting» στη RAF Marham, με συμμετοχή αεροπορικών ηγετών από 14 χώρες και εκπροσώπων διεθνών αεροπορικών φορέων.