ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TXS
Πηγή: ΤΧΣ

Στην Ένωση Prime Collateralised Securities θα συμμετέχει το ΤΧΣ

Η Ένωση PCS, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σκοπό έχει την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αγοράς τιτλοποιήσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εύρωστη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Τη συμμετοχή του στην Ένωση Prime Collateralised Securities (PCS), ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότηας, όντας ο πρώτος ελληνικός οργανισμός που θα συμμετάσχει σε αυτή. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Ταμείου, η Ένωση PCS, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία, σκοπό έχει την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής αγοράς τιτλοποιήσεων, η οποία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την εύρωστη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη.

«Το Ταμείο ως μέτοχος στις Ελληνικές Συστημικές Τράπεζες και σημαντικός παράγοντας στο Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα αναγνωρίζει τη σημαντικότητα των τιτλοποιήσεων στην Ελληνική αγορά, εξασφαλίζοντας την εναρμόνιση με τις βέλτιστες πρακτικές και τις εποπτικές απαιτήσεις.

Το Ταμείο βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις Ελληνικές Τράπεζες, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, την Ελληνική Κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και άλλους οργανισμούς εστιάζοντας στην επίτευξη βιώσιμης χρηματοοικονομικής ανάπτυξης και προώθηση βέλτιστων διεθνών πρακτικών. Μέσα από την συμμετοχή του στην Ένωση PCS το Ταμείο προσβλέπει σε μία εποικοδομητική συνεργασία που θα ενδυναμώσει τη συμβολή του στο διάλογο για την περαιτέρω χρήση των τιτλοποιήσεων», υπογραμμίζει το Ταμείο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο «πακέτο» 72 δισ. για την Ελλάδα: Στα 56,4 δισ. το καθαρό όφελος

Τι κερδίζει η χώρα από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης: Λαμβάνουμε 4,6 ευρώ για κάθε ένα ευρώ που εισφέρουμε. Το χρονοδιάγραμμα και οι διαδικασία απορρόφησης των πόρων.