ΓΔ: 2025.94 1.15% Τζίρος: 188.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:47:34
lathremporio
ΦΩΤΟ: υπουργείο Οικονομικών

Υπ. Oικονομικών: Kατά του λαθρεμπορίου ο εξοπλισμός από την BAT Hellas

Η αποστολή των ελληνικών αρχών είναι είναι η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας προϊόντων υποκείμενων σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και Φόρο Κατανάλωσης (Φ.Κ.).

Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (Σ.Ε.Κ.) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου ενισχύεται σημαντικά με υλικοτεχνικό εξοπλισμό εξελιγμένης τεχνολογίας, που ενδυναμώνει την επιχειρησιακή του δράση για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Στη διάρκεια της τελετής παράδοσης του εξοπλισμού από την εταιρεία British American Tobacco Hellas στο Σ.Ε.Κ. και της υπογραφής της σχετικής συμφωνίας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσε: «Πρόκειται για μια κοινή μάχη στην οποία δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, είναι μαζί. Ο νέος εξοπλισμός, με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές της τεχνολογίας, έρχεται στην πιο κατάλληλη χρονική συγκυρία, τη στιγμή που ενισχύουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, υλοποιώντας την επιχειρησιακή αναβάθμιση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου».

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «H ΑΑΔΕ, έχοντας τη μέριμνα της λειτουργίας του Σ.Ε.Κ., είναι ικανοποιημένη, τόσο από τις επιτυχίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα με τη συμβολή του Σ.Ε.Κ. στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, όσο και από τη στήριξη που προσφέρει ο ιδιωτικός τομέας, μέσα από δωρεές, σαν αυτή, που παραλάβαμε σήμερα». Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko, ανέφερε: «Οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου εντείνονται και φέρνουν ήδη σημαντικά αποτελέσματα. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ο όμιλός μας, όπως διαχρονικά το κάνει, συνεχίζει την υποστήριξή του συμβάλλοντας στη μάχη που δίνουν οι Αρχές».

Η αποστολή του Σ.Ε.Κ., στο οποίο εκπροσωπούνται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), η οποία έχει και την μέριμνα λειτουργίας του, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας προϊόντων υποκείμενων σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και Φόρο Κατανάλωσης (Φ.Κ.), μέσω του συντονισμού των αρμόδιων διωκτικών αρχών λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστής δύναμης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται η β΄ φάση της ψηφιακής διακίνησης αποθεμάτων

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε παράταση έως 30 Απριλίου 2026 για τη β΄ φάση της ψηφιακής διακίνησης αποθεμάτων. Η εφαρμογή θα είναι προαιρετική έως τότε, ενώ επεκτείνονται οι εξαιρέσεις για επιχειρήσεις.
Λογότυπο IRIS σε υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης: Ζητά παράταση για IRIS και μέτρα στήριξης

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ζητά παράταση για την καθολική εφαρμογή του IRIS, προειδοποιώντας για τεχνικές δυσκολίες και πρόσθετο κόστος στις επιχειρήσεις από τη διασύνδεση με τα POS.
Ευρώ κέρματα χαρτονομίσματα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ομολογία φοροδιαφυγής και δύο ακόμα επιλογές μειώνουν ή διαγράφουν πρόστιμα

Ποιες είναι οι τρεις επιλογές για μείωση έως 50% ή ακόμα πλήρη ακύρωση των προστίμων και φόρων για τους χιλιάδες φορολογούμενους που θα λάβουν έως το τέλος του 2025 ειδοποιήσεις ελέγχου από την ΑΑΔΕ.
Διαχείριση αρχείων υπολογιστή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επέκταση των έξυπνων φορολογικών ελέγχων με Risk Analysis προτείνει το ΚΕΠΕ

Η μελέτη του ΚΕΠΕ προτείνει την πλήρη εφαρμογή του Risk Analysis, της μεθόδου στοχευμένων φορολογικών ελέγχων με τεχνητή νοημοσύνη που ήδη χρησιμοποιεί η ΑΑΔΕ, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και τα έσοδα.
Καινοτομία στον χώρο εργασίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον ΜμΕ για το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές Β΄»

Μεγάλη ανταπόκριση σημείωσε το πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές Β΄», που στοχεύει στην ενίσχυση ΜμΕ με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Συνολικά 151.469 αιτήσεις έγιναν από 23/6 ως 30/9/2025, καλύπτοντας βασικές ανάγκες επιχειρήσεων.