ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

e-ΕΦΚΑ: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για πιστοποίηση δικηγόρων - λογιστών

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Υπεγράφη σήμερα από το διοικητή του e-ΕΦΚΑ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από δικηγόρους και λογιστές-φοροτεχνικούς, για να συμμετάσχουν στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης και στη συνέχεια, μετά τη διενέργεια εξετάσεων, να ενταχθούν στο ειδικό μητρώο πιστοποιημένων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, ο αριθμός ανέρχεται σε 180 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα στις διαδικτυακές πλατφόρμες olomeleia.gr και oe-e.gr κατά το χρονικό διάστημα από 26/7/2021 έως 30/7/2021. Επισημαίνεται ότι στα αιτήματα τηρείται σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων υπερβεί τον ανώτατο αριθμό των επαγγελματιών που μπορούν να συμμετάσχουν στον παρόντα κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης, τα αιτήματα αυτά ισχύουν αυτοδικαίως για τον επόμενο διαθέσιμο κύκλο. Δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος έχουν:

  • τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με τριετή τουλάχιστον άσκηση δικηγορίας και
  • λογιστές-φοροτεχνικοί, κάτοχοι επαγγελματικής ταυτότητας Α΄ τάξης, οι οποίοι έχουν υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση της παρ. 7 του άρθρου 4 του π.δ. 340/1998 (Α΄ 228).

Στο αίτημά τους οι επαγγελματίες πρέπει να καταχωρίζουν:

  • τα στοιχεία επικοινωνίας τους (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail), τα οποία και θα αναγράφονται στο μητρώο πιστοποιημένων επαγγελματιών, μετά την επιτυχή πιστοποίησή τους,
  • τον ΑΦΜ,
  • τον ΑΜΚΑ,
  • τον τραπεζικό λογαριασμό με αριθμό ΙΒΑΝ, στον οποίο θα εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Για την πλήρωση των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται βεβαίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου ή του Οικονομικού Επιμελητηρίου για το σύνολο των υπό πιστοποίηση επαγγελματιών. Οι προϋποθέσεις, οι κανόνες διαδικασίας και λοιπά θέματα για την πιστοποίηση των επαγγελματιών καθορίζονται στην με αριθ. 45891/2021 απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Β΄ 2954/5-7-2021).

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Τσακλόγλου: Μέτρα για την ελάφρυνση των πληγέντων της πανδημίας

Ο υφυπουργός Εργασίας Π. Τσακλόγλου τόνισε πως με την τροπολογία του υπουργείου θα επιλυθεί και το πρόβλημα της ασφαλιστικής τακτοποίησης των εργαζομένων των ναυπηγειών Σκαραμάγκα που είναι σε εκκρεμότητα από το 2013.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς ρυθμίζονται σε 72 δόσεις τα χρέη από τις ασφαλιστικές εισφορές

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας, θα παρέχεται και η δυνατότητα «δεύτερης ευκαιρίας» για να ενταχθεί κάποιος σε καθεστώς ρύθμισης που είχε υπαχθεί αλλά την έχασε την περίοδο της πανδημίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ: Επτά σύγχρονες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες για οφειλέτες

Οι επτά ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται από την ιστοσελίδα του φορέα και την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr, εντάσσονται στην στρατηγική του σταδιακού περιορισμού των μετακινήσεων από και προς τα φυσικά υποκαταστήματα.
Kostis Xatzidakis, Kostis Hatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Στόχος η άμεση απονομή συντάξεων και η εξυπηρέτηση πολιτών

Για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων, ήδη, μονιμοποιήθηκαν 180 υπάλληλοι, ενώ είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και θα προσληφθούν με συμβάσεις έργου 100 νέοι οικονομολόγοι είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εφαρμογή η υπηρεσία myEFKAlive για εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση

Στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να ενταχθούν στην υπηρεσία το σύνολο των νησιωτικών περιοχών της χώρας, καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και εντός του 2022 να καλύπτεται το σύνολο της επικράτειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mνημόνιο συνεργασίας μεταξύ e-ΕΦΚΑ και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Για την επίτευξη των στόχων πρόκειται να συσταθεί κοινή ομάδα έργου, που θα απαρτίζεται από στελέχη του e-ΕΦΚΑ και της ΕΑΔ, ενώ έναρξη υλοποίησης του σχεδιασμού ορίστηκε ο προσεχής Σεπτέμβριος.