ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αναπτυξιακό σχέδιο 5ετίας για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου Ελλλάδας - Κίνας

Για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου Ελλλάδας - Κίνας χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο 5-7 ετών δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Τη σημασία της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας και των 16 συμφωνιών μεταξύ των δύο πλευρών που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου στη χώρα μας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ1.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε την αξία αύξησης των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και της έλευσης Κινέζων τουριστών στη χώρα μας, σημειώνοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα, το αρνητικό ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών -1 προς 10- καθώς εισάγουμε περίπου 2,5 δισ. ευρώ και εξάγουμε 250-300 εκατ. ευρώ. Για τη βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου, όπως εξήγησε, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο 5-7 ετών, που θα αλλάξει τη δομή και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δίνοντας έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος ΕΕΑ αναφέρθηκε και στις δράσεις του Επιμελητηρίου προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην κίνηση «17+1», μία συνεργασία Ευρώπης- Κίνας, η οποία οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του «Φόρουμ Επιχειρηματικότητας» που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα της Αλβανίας, το διάστημα 24-26 Οκτωβρίου 2019. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας για την προώθηση επιχειρηματικών και επενδυτικών σχέσεων της με χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου εστίασε ακόμη στον θεσμό των βραβείων «Βιώσιμης-Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που απονέμονται φέτος, στις 27 Νοεμβρίου 2019 από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το ΕΕΑ θα βραβεύσει για μία ακόμη χρονιά δυναμικές και αποτελεσματικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που επέδειξαν ιδιαίτερη αντοχή στη διάρκεια της κρίσης, αναπτύχθηκαν και καινοτόμησαν, με σκοπό την αναγνώριση, προβολή και επιβράβευση καλών πρακτικών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ependyseis, epixeiriseis, kerdi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 9,2% στις νέες επιχειρήσεις, μόνο 1 πτώχευση στο γ' τρίμηνο

Στη γεωργία, δασοκομία και αλιεία στρέφονται οι περισσότεροι Έλληνες με τις περισσότερες νέες επιχειρήσεις να ανοίγουν στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Στις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες η μεγαλύτερη άνοδος εγγραφών νέων επιχειρήσεων.
emporio-katastimata-click inside-click away
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει από Δευτέρα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Όπως ανέφερε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σ. Αναγνωστόπουλος, στα καταστήματα λιανικού εμπορίου, κομμωτήρια, κτλ. οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπαίνουν με rapid test και οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες με επίδειξη πιστοποιητικού.