ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αποζημιώσεις fast track θα δώσουν οι ασφαλιστικές σε πυρόπληκτους

Τη δημιουργία απλοποιημένων διαδικασιών για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων αποφάσισαν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες μέλη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη στην άμεση καταγραφή και αποζημίωση των απωλειών που υπέστησαν οι ασφαλισμένοι συμπολίτες μας. Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, προστίθεται ότι η ένωση εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους πληγέντες και γνωστοποιείται ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες - μέλη της ΕΑΕΕ, εκπληρώνοντας το ρόλο τους θέτουν σε άμεση προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις πυρκαγιές, ενεργοποιώντας ειδικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών που περιλαμβάνουν :

  • την θέσπιση ειδικών γραμμών υποστήριξης και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων καθώς και άλλων καναλιών επικοινωνίας συνεχούς λειτουργίας
  • τη δημιουργία απλοποιημένων διαδικασιών «fast track» για την άμεση καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών καθώς και την καταβολή των αποζημιώσεων
  • την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των πληγέντων ασφαλισμένων με προκαταβολές και άλλες ενέργειες όπου αυτό είναι εφικτό.

Υπενθυμίζεται ότι «η ΕΑΕΕ έχει εδώ και χρόνια έχει αναδείξει τη σπουδαιότητα της συντεταγμένης διαχείρισης κινδύνων φυσικών καταστροφών και της θέσπισης ενός εθνικού συστήματος χρηματοδότησης των ζημιών -με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα- και έχει αναγνωρίσει και επισημάνει τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην εξέλιξη φαινομένων όπως αυτά που βιώνει η χώρα τις τελευταίες ημέρες». Τέλος, σημειώνεται ότι όπως γίνεται σε κάθε καταστροφικό γεγονός, η ΕΑΕΕ προχωρά στην εκπόνηση της έρευνας των ασφαλισμένων ζημιών με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 10% η αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων το πρώτο εξάμηνο

Τα ασφάλιστρα ανήλθαν στα 2,24 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,5% έναντι της παραγωγής ασφαλίστρων του α΄ εξαμήνου του 2020 (2,02 δισ. ευρώ), σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αυξημένες κατά 12,8% οι αποζημιώσεις.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα

Η χρηματοδότηση αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων, σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.
Ergani, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 30/4 η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων στην πληγείσα Εύβοια

Οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Σε χρόνο ρεκόρ υλοποιούνται τα αντιδιαβρωτικά έργα Β. Εύβοιας

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το ποσοστό υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων υπερβαίνει το 50% και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες το σύνολο των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Ενίσχυση 1,99 εκατ. στους ρητινεργάτες της πυρόπληκτης Εύβοιας

Στο πλαίσιο στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, έχει δρομολογήσει παράλληλα την έναρξη ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών, διάρκειας 7 ετών.
Triantopoylos-gg-ypoyrgeioy-oikonomikvn
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τριαντόπουλος: Άνω των 200 εκατ. τα μέτρα στήριξης πληγέντων Β. Εύβοιας

«Πρόκειται για ένα πακέτο, το ύψος του οποίου θα αυξηθεί σημαντικά περαιτέρω, όσο προχωρά η πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις πυρόπληκτες περιοχές και τα δάση», τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.