ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης Ηρακλείου

Όπως αναφέρει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, «με την μελέτη πρόκειται να προσδιοριστεί η απαιτούμενη ποσότητα αναπλήρωσης της ακτής και οι απαιτούμενες λιμενικές εργασίες για την αντιδιαβρωτική προστασία.

Στην εκπόνηση μελέτης για την αντιδιαβρωτική προστασία της παράκτιας ζώνης της παλιάς Ηλεκτρικής, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου. Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης, που αφορά την περιοχή του κόλπου Δερματά και την περιοχή δυτικά του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «με την μελέτη πρόκειται να προσδιοριστεί η απαιτούμενη ποσότητα αναπλήρωσης της ακτής και οι απαιτούμενες λιμενικές εργασίες, με βάση τα αποτελέσματα μαθηματικών μοντέλων υπολογισμού του κυματικού καθεστώτος, της παράκτιας υδροδυναμικής κυκλοφορίας και των τάσεων παράκτιας στερεομεταφοράς (μεταφοράς ιζήματος) στην εν λόγω περιοχή για την αντιδιαβρωτική της προστασία.

Δεδομένου ότι το φαινόμενο της διάβρωσης εξελίσσεται, η προστασία του παραλιακού μετώπου και του τμήματος της ενετικής παράκτιας οχύρωσης έναντι της διάβρωσης της ακτής, καθιστά αναγκαία την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης, προκειμένου η περιοχή να θωρακιστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες που παρατηρούνται στις ακτές της Βόρειας Κρήτης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών που διέρχονται από τον χώρο αυτό».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι αιτήσεις για πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής ανήλθαν σε 8.708 ΑΦΜ. Σημειώνεται ότι, έως στιγμής έχουν διατεθεί συνολικά, 27,1 εκατ. σε 2.962 πολίτες που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.
tap-fysiko aerio-ellada-italia-alvania-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΔΕΥ: Στόχος να ερευνηθούν πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ έκανε λόγο για ύπαρξη βάσιμων ενδείξεων ότι το νησί μπορεί να φιλοξενεί κοιτάσματα φυσικού αερίου, ενώ αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της χρήσης του ως καύσιμο-γέφυρα προς την ενεργειακή μετάβαση.
staikouras, YPOIK, epistreptea
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Το ενδιαφέρον για το ακίνητο στις Γούρνες επιβεβαιώνει την κυβέρνηση

«Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.