ΓΔ: 957.6 0.63% Τζίρος: 80.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Κορκίδης: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής δήλωσε για τις πυρκαγιές πως «ανεξάρτητα της οικονομικής διάστασης και του απολογισμού της μεγάλης καταστροφής, η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη».

«Ανυπολόγιστες είναι οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές στην Αττική, που "υποθηκεύονται" σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εχθρικό, ενώ έχει καταστεί σαφές πως απαιτούνται νέες προδιαγραφές μέσα στις οποίες θα κληθούμε να διαβιώσουμε». Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τις φωτιές στη Περιφέρεια Αττικής.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης: «Η ανυπολόγιστη ζημιά από τις φωτιές στη Περιφέρεια Αττικής, δυστυχώς μετά τη Λαυρεωτική, συνεχίζεται στην Δυτική Αττική, παρά τη τιτάνια προσπάθεια που δίνουν πυροσβέστες, δασοπυροσβέστες, εθελοντές, επίγειες και εναέριες δυνάμεις για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές και να περιορίσουν τη καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον. Η σκληρή μάχη να περισωθούν περιουσίες συμπολιτών μας, που απειλούνται να καούν στα Βίλια του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας, συνεχίζονται για τέταρτο 24ωρο. Η αγωνία μάλιστα φαίνεται να παρατείνεται, αφού η περιοχή της Αττικής τίθεται ξανά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την ανακούφιση των πυρόπληκτων αφορούν σε άμεσες και υποστηρικτικές δράσεις, χωρίς όμως καμία να αναπληρώνει τον καημό του καμένου σπιτιού μιας οικογένειας.

Ανεξάρτητα της οικονομικής διάστασης και του απολογισμού της μεγάλης καταστροφής, η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Ανυπολόγιστες είναι και οι συνέπειες για τις μελλοντικές γενιές στην Αττική, που «υποθηκεύονται» σε ένα περιβάλλον που διαμορφώνεται εχθρικό, ενώ έχει καταστεί σαφές πως απαιτούνται νέες προδιαγραφές μέσα στις οποίες θα κληθούμε να διαβιώσουμε. Η σκέψη μας δεν μπορεί παρά αυτή τη στιγμή να είναι κοντά σε αυτούς, που δίνουν μια ασύμμετρη μάχη από ξηράς και αέρος και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά. Σαφώς στους συνανθρώπους μας, που με πόνο ψυχής βλέπουν τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους να γίνονται στάχτη, χωρίς να υπάρχουν λόγια παρηγοριάς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι να προσευχηθούμε να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή, να βοηθήσουμε άμεσα ως Επιμελητήριο, μέσω των Δήμων, τις τοπικές κοινωνίες και αγορές με κάθε δυνατό τρόπο και να ευχηθούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αττική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιχορήγηση 1,12 εκατ. σε πληγείσες επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά διατεθεί 4.590.749,03 ευρώ σε 853 επιχειρήσεις - δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Προοπτικά, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο καθεστώς ενισχύσεων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις της Εύβοιας

Το ανώτατο όριο για το ύψος της ενίσχυσης είναι το ποσό των 200.000 ευρώ, ενώ ελάχιστο ποσό ενίσχυσης θα είναι τα 1.000 ευρώ, τηρουμένων και των ορίων σώρευσης που τίθενται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Ποιοι εξαιρούνται.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Έκτακτη χρηματοδότηση 15,94 εκατ. για αντιπλημμυρικά έργα

Η χρηματοδότηση αφορά σε επείγουσες εργασίες, μελέτες και εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και καθαρισμού ρεμάτων, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης υποδομών και δικτύων, σε πληγείσες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου περιοχές.
Ergani, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έως 30/4 η δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργαζομένων στην πληγείσα Εύβοια

Οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών έχουν τη δυνατότητα να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2021.
kostas-skrekas-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Σε χρόνο ρεκόρ υλοποιούνται τα αντιδιαβρωτικά έργα Β. Εύβοιας

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το ποσοστό υλοποίησης των αντιδιαβρωτικών έργων υπερβαίνει το 50% και εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες το σύνολο των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΝ: Ενίσχυση 1,99 εκατ. στους ρητινεργάτες της πυρόπληκτης Εύβοιας

Στο πλαίσιο στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, έχει δρομολογήσει παράλληλα την έναρξη ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών, διάρκειας 7 ετών.