ΓΔ: 2120.82 -0.13% Τζίρος: 151.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Φώτο: Shutterstock

Άντληση 812,5 εκατ. από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων προς το Δημόσιο

Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,39%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,041 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές.

Το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο -0,39%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,67 φορές έναντι 1,82 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο ΟΔΔΗΧ, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 625 εκατ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο -0,39%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,041 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,67 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές έως του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 27 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 26 Αυγούστου στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ψηφιακό άλμα των 3,4 δισ. που άλλαξε το Δημόσιο και η επόμενη μέρα

Την εξαετία 2019-2025 έχει πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη ψηφιακή μετάβαση του Δημοσίου με έργα και κοινωνικές ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 3,4 δισ. ευρώ. Ο ρόλος κλειδί της Κοινωνίας της Πληροφορίας και το στοίχημα της επόμενης ημέρας.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: 2,5 εκατ. ευρώ ημερησίως το κόστος από ανοιχτά διόδια

Ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας δήλωσε πως το άνοιγμα των διοδίων από αγρότες κοστίζει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ ημερησίως, επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους. Αναφέρθηκε και στις επεκτάσεις μετρό και τα μεγάλα νέα έργα υποδομής.
Παναγιώτης Σταμπουλίδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 150 εκατ. ευρώ η «κρυφή» υπεραξία των διαγωνισμών του Υπερταμείου

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, Π. Σταμπουλίδης πάνω από 150 εκατ. ευρώ εξοικονόμησε η Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων από εκπτώσεις έργων του ΤΑΑ, επανακατευθύνοντας τους πόρους σε νέα έργα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμματα σε μετωπική για αγροτικές κινητοποιήσεις στη συζήτηση του νομοσχεδίου

Οι εισηγητές και αγορητές των κομμάτων μετέφεραν στη Βουλή την ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων, με αιχμές κατά της κυβέρνησης και εκκλήσεις για λύσεις στον πρωτογενή τομέα.
Βουλή των Ελλήνων εσωτερικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Βουλή το νομοσχέδιο για κοινωφελείς περιουσίες και φορολογικές ρυθμίσεις

Στην Ολομέλεια εισάγεται το νομοσχέδιο για κοινωφελείς περιουσίες και φορολογικές αλλαγές, με τροπολογίες για συντάξεις, Μάτι–Μάνδρα και διαγραφές οφειλών, ενώ τα κόμματα κρατούν διαφορετικές στάσεις.