ΓΔ: 1015.48 1.14% Τζίρος: 74.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stamatis-Theoxaris
Φωτό: Υπουργείο Εργασίας

Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ υπ. Εργασίας και Ο.ΚΑ.ΝΑ

Ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι: «η συνένωση των δυνάμεων της Γενικής Γραμματείας με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. έχει στόχο να υποστηρίξει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των Ρομά».

Με στόχο τη συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου παρεμβάσεων και δράσεων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ).

Ειδικότερα, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας ενισχύονται οι δράσεις στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. Απώτερος στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η χάραξη και η προώθηση μίας στρατηγικής με γνώμονα αφενός, την Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά, 2021-2030, την οποία συντονίζει και παρακολουθεί η Γενική Γραμματεία, για την ισότιμη πρόσβαση των Ρομά σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας και αφετέρου, τη δράση του Ο.ΚΑ.ΝΑ για την πρόληψη, τη μείωση της βλάβης και την κοινωνική επανένταξη της ευπαθούς ομάδας των Ρομά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γ. Σταμάτης υπογράμμισε ότι: «Η συνένωση των δυνάμεων της Γενικής Γραμματείας με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. έχει στόχο να υποστηρίξει την ευάλωτη κοινωνική ομάδα των Ρομά και ειδικότερα τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης, τόσο στο επίπεδο μείωσης βλάβης, όσο και θεραπείας, με στοχευμένες δράσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινότητας αυτής. Καίρια σημασία στην προσπάθεια αυτή έχει η ενδυνάμωση των νέων Ρομά, μέσω προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά των ναρκωτικών, ενισχύοντας έτσι την ισότιμη πρόσβασή τους σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κατ’ επέκταση την κοινωνική τους ένταξη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης, δήλωσε: «Η συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας επεκτείνει το πεδίο δράσεων και παρεμβάσεων για την ικανοποίηση των αναγκών, σε επίπεδο πρόληψης και μείωσης της βλάβης των εξαρτήσεων, μιας ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού, των Ρομά. Με τη δημιουργία ενός ενιαίου, ολοκληρωμένου και συνεκτικού πλαισίου θα μπορέσουμε στοχευμένα και εστιασμένα να παρέχουμε την υποστήριξη στους ανθρώπους αυτούς και να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ευχαριστούμε τον Γενικό Γραμματέα κ. Σταμάτη για την συνεργασία και την πρωτοβουλία ανάπτυξης τέτοιων δράσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο «χάρτης» των πληρωμών για e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 23-27 Ιανουαρίου

Οι αυξήσεις των κύριων συντάξεων για τον Φεβρουάριο ενσωματώνονται στις καταβολές της επόμενης εβδομάδας. Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν σχεδόν 1,43 δισ. ευρώ σε πάνω από 2,5  εκατ. δικαιούχους
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό, το χρονοδιάγραμμα

Με την τροπολογία επισπεύδεται η εκκίνηση και η διεξαγωγή της διαδικασίας για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2023, προκειμένου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου 2023.