ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Σε εξέλιξη έργα βελτίωσης της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό πέντε εκατ. ευρώ. Σε συνολικό χρόνο 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης έναντι των 24 μηνών του συμβατικού χρόνου περαίωσης, έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου του συνολικού έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες βελτίωσης, επισκευής και καθαρισμών, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Σερρών, σε μήκος 45 χιλιομέτρων από τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας έως τα όρια του Ν. Σερρών.

Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που συμπεριλαμβάνει καθαρισμούς οριογραμμών σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού και στις δύο κατευθύνσεις, κοπή αυτοφυούς βλάστησης και κλάδεμα δέντρων σε όλο σχεδόν το μήκος της οδού, καθαρισμούς διασταυρώσεων της ΕΟ Θεσσαλονίκης- Σερρών με την ΕΟ Θεσσαλονίκης- Κιλκίς με τον οικισμό της Ασσήρου και με τον οικισμό Κριθιάς, καθαρισμούς δύο τεχνικών εντός της Λητής, ασφαλτικές εργασίες και τοποθέτηση 54 πινακίδων και στηθαίων ασφαλείας.

Επί τόπου βρέθηκαν σήμερα η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων Δημήτρης Αγγελίδης. Σε δηλώσεις της, η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το έργο αλλά και από τον χρόνο υλοποίησης του, καθώς σε συνολικό χρόνο 14 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης έναντι των 24 μηνών του συμβατικού χρόνου περαίωσης, έχει ολοκληρωθεί το 80% περίπου του συνολικού έργου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άτομα στον Δήμο Βόλβης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη Μ. Μπεκίρη στον Δήμο Βόλβης για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπέκιρης, επισκέφθηκε τον Δήμο Βόλβης, ενημερώθηκε για έργα άνω των 30 εκατ. ευρώ και έδωσε έμφαση στις συγκοινωνίες και στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προγράμματα LEADER ΑΝΕΘ για έργα και κοινωνικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΝΕΘ προκηρύσσει δύο νέα προγράμματα LEADER με προϋπολογισμό 2,35 εκατ. ευρώ για έργα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικών υποδομών και βελτίωσης ποιότητας ζωής σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Οδοποιία υπό κατασκευή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Αγγελούδης: Ασφαλτοστρώσεις & πρόστιμα σε ΟΚΩ στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μίλησε για την άσχημη κατάσταση των δρόμων λόγω έργων κοινής ωφέλειας και τόνισε τα αυστηρότερα μέτρα και τα υψηλά πρόστιμα που θα εφαρμοστούν για την αποκατάσταση των ζημιών.
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ για «Αυλές» και νέο κολυμβητήριο

Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξασφάλισε 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία «Αυλών της Γειτονιάς» σε 10 σχολεία, όπου οι αυλές θα μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και συνάντησης, ενώ εγκρίθηκε και 2,23 εκατ. ευρώ για νέα κολυμβητική δεξαμενή.
Επίσκεψη σε εργοτάξιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σουφλί: Επίσκεψη Γραμματέα ΑΔΜΘ Δ. Γαλαμάτη σε έργα της περιοχής

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης και ο Παναγιώτης Καλακίκος επισκέφθηκαν έργα σε εξέλιξη στο Σουφλί, όπως τη ΣΑΕΚ με νέο μεταπτυχιακό, νέα σχολεία, ανακαινίσεις κτιρίων και πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας με στελέχη του Δήμου.
Τρένο Hellenic Train σταθμός
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης, τον Μάιο οι προσφορές

Ο Δυτικός Προαστιακός Θεσσαλονίκης προχωρά σε τελική φάση με τους συμμετέχοντες να καλούνται για προσφορές εντός Μαΐου. Το έργο αφορά και τη σύνδεση του 6ου προβλήτα και ο ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί το Σεπτέμβριο 2026.