ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

ΥΠΟΙΚ: Τη Δευτέρα η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις προκειμένου γίνει εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 85η ΔΕΘ θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Την Δευτέρα στις 12:00 αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη ΔΕΘ μέτρα για την τόνωση της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, τη μείωση των φόρων, την αντιστάθμιση των αυξήσεων της τιμής του ρεύματος αλλά και την στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Επίσης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους της χώρας, γνωστοποιώντας το εθνικό σχέδιο που υπάρχει αλλά και τα νέα μέτρα που αφορούν την εν λόγω ηλικιακή ομάδα πολιτών. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όσο έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο θα τον επιστρέφουμε ως μέρισμα

«Προφανώς οι φορείς θα ζητήσουν και άλλες παρεμβάσεις πέρα από αυτές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός», διευκρίνισε ο υπουργός και σημείωσε πως, «εδώ είμαστε για να τις αξιολογήσουμε στο μέλλον ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει η χώρα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έλλειμμα 3.500 ναυτικών ετησίως αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας  Δρ. Γιώργος Πατέρας, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων υποδομών στη ναυτική εκπαίδευση στην Ελλάδα για την εισαγωγή περισσότερων σπουδαστών.
XRIMATA, MONEY, METRITA, EURO
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΘ: Ποιοι και πόσοι θα ωφεληθούν από το πακέτο των μέτρων στήριξης

Ήδη έχει ξεκινήσει η εξειδίκευση των μέτρων από τις αρχές της εβδομάδος και θα συνεχιστεί την επόμενη με τις παρεμβάσεις στον τρόπο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
ypoyrgeio-oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα ΑΕΠ κατά 5,3%, μέτρα 13,2 δισ.: Όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης

Επίδομα θέρμανσης με αυξημένο εισοδηματικό κριτήριο και επιδότηση 0,25 ευρώ στην αντλία. Εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ. Μόνιμη μείωση ασφαλιστικών εισφορών και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης. Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλούσια χρηματοδοτικά εργαλεία διαθέτει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB)

«Θεωρώ ότι η φετινή είναι μια συμβολική χρονιά και στην 86η ΔΕΘ αναδεικνύεται ξανά η κανονικότητα τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο και προοπτικής», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), Αθανάσιος Σαββάκης.