ΓΔ: 1022.82 -0.19% Τζίρος: 145.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kosmimata
Φώτο: Shutterstock

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 14,5% για τον τζίρο του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

Ο συνολικός τζίρος έφθασε στα 3,2 δισ. ευρώ, με τον κλάδο λιανικής πώλησης ρολογιών και κοσμημάτων να εμφανίζει την καλύτερη πορεία με αύξηση τζίρου κατά 61,6%.

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο, καθώς ενισχύθηκε 14,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, φθάνοντας στα 3,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). 

Παράλληλα η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει στην ανακοίνωσή της ό τι ο τζίρος σημείωσε αύξηση 7,7% σε μηνιαία βάση, δηλαδή σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021. Ο κλάδος που είχε τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου, κατά 61,6% ήταν αυτός πώλησης ρολογιών και κοσμημάτων, ενώ πτώση 4,8% εμφάνισε το λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουριγκών προϊόντων.

 

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020 είναι: 

  • Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 61,6%.
  • Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 58,6%.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020 είναι: 

  • Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 4,8%. 
  • Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 2,9%. 

Παρουσίαση δραστηριοτήτων με μεγαλύτερες μεταβολές

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα» που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα.

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε ειδικευμένα καταστήματα» που παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Ιούλιο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2020, περιλαμβάνειτο λιανικό εμπόριο υφασμάτων, νήματος πλεκτικής, βασικών υλικών για την κατασκευή κιλιμιών, ταπήτων τοίχου ή κεντημάτων, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και ψιλικών, όπως βελόνες, κλωστές ραπτικής (ραφοκλωστές) κλπ. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά των επιχειρήσεων των ανωτέρω τάξεων οικονομικής δραστηριότητας, με στοιχεία κύκλου εργασιών τον Ιούλιο 2021, σύμφωνα με το οριστικό Στατιστικό Μητρώο Επιχειρήσεων, έτους αναφοράς 2018, έχουν ως εξής:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ