ΓΔ: 929.96 1.82% Τζίρος: 36.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:49:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Endysi, Rouxa, Lianiki
Πηγή: Unsplash

Αύξηση 13,3% εμφάνισε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα επιμέρους στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στον τομέα φαρμάκων - καλλυντικών και σε αυτόν ένδυσης και υπόδησης.

Ανοδική πορεία τόσο σε ετήσια όσο και σε μηνιαία βάση εμφάνισε τόσο ο κύκλος εργασιώνς όσο και ο δείκτης όγκου για το λιανικό εμπόριο τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ)).

Σύμφωνα με τη στατιστική αρχή: 

  • Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 13,3% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021 αύξηση 1,0%.
  • Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2020, παρουσίασε αύξηση 11,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021 αύξηση 3,9%
  • Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021 παρουσίασε αύξηση 0,8%.
  • Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Ιούλιο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2021, παρουσίασε μείωση 5,2%.

 

 Παράλληλα στα επιμέρους στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ σε ετήσια βάση, τη μεγαλύτερη αύξηση εμφάνισε ο τζίρος για τους κλάδους καλλυντικών - φαρμάκων (23,9%), ενώ ακολούθησε o τομέας ένδυσης - υπόδησης με άνοδο 21,6%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε φάση... απογείωσης το λιανεμπόριο, κάλυψε όλη τη ζημιά της πανδημίας

Αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ηλεκτρονικές πωλήσεις δίνουν ισχυρή ώθηση στο εμπόριο, όπως τονίζει η Eurobank. Πλην των κατηγοριών των καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων και των πολυκαταστημάτων, στις υπόλοιπες καταγράφηκε αύξηση του τζίρου σε σύγκριση με τα προ πανδημίας επίπεδα.