ΓΔ: 1250.61 0.47% Τζίρος: 178.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι υποχρεώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών απέναντι στους διανομείς

Το υπουργείο Εργασίας προτρέπει τους εργοδότες να προβούν στην παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας στους διανομείς και στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων - εργοδοτών απέναντι στους διανομείς επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις - εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών, που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, οφείλουν, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ιδίως δε τον κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ν. 3850/2010), να προβούν, πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης, κατά τόπο, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

telergasia, Tilergasia, Ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία αύριο σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Μέσω τηλεργασίας από τους υπαλλήλους θα λειτουργήσουν, αύριο Τρίτη και οι δημόσιες υπηρεσίες, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στην τροπολογία για τις άδειες νόσησης λόγω κορονοϊού

Σε τροποποιήσεις της σχετικής τροπολογίας προχώρησε το υπουργείου Εργασίας. Τι ισχύει για τους γονείς εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της άδειας νόσησης των τέκνων τους και τι σε περίπτωση νόσησης των ίδιων των εργαζομένων.
Κωστής Χατζηδάκης- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Οι εργαζόμενοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες τους

«Τώρα που η οικονομία έχει μπει σε θετικό έδαφος, είναι προφανές ότι μπορούμε να κινηθούμε με διαφορετικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και να δώσουμε μεγαλύτερες αυξήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.