ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sinantiseis
Συνάντηση του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη με τον Αυστριακό ομόλογό του Martin Kocher. Φωτο: Υπ. Εργασίας

Η αγορά εργασίας στο επίκεντρο συνάντησης Χατζηδάκη με τον M. Kocher

Στη συνάντηση των δύο υπουργών Εργασίας, αναδείχθηκαν οι κοινές πολιτικές Ελλάδας-Αυστρίας στον τομέα της αγοράς εργασίας και του τουρισμού, καθώς και η ανάγκη συνεχούς κατάρτισης εργαζομένων και ανέργων.

Με τον υπουργό Εργασίας, Οικογένειας και Νεολαίας της Αυστρίας, Martin Kocher, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι πολιτικές των δύο χωρών για την αγορά εργασίας, καθώς και η ανάγκη κατάρτισης και επανακατάρτισης τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Kocher δήλωσε: «Ήταν μία παραγωγική και ενδιαφέρουσα συνάντηση. Συζητήσαμε πώς η Ελλάδα και η Αυστρία αντιμετώπισαν την κρίση, ποια μέτρα ελήφθησαν για την προστασία της αγοράς εργασίας και ποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν, για να βελτιώσουν τα δομικά προβλήματα της αγοράς εργασίας. Είδαμε κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στην Αυστρία και την Ελλάδα, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, αλλά και σε σχέση με τα επιδόματα ανεργίας και την ανάγκη κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Συζητήσαμε την πολιτική των δύο χωρών για την αγορά εργασίας. Είδαμε ότι η αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού είχε πολλές ομοιότητες στις δύο χώρες και είχαμε την ευκαιρία, εμείς από την ελληνική πλευρά, να δούμε ποια είναι η φιλοσοφία της Αυστρίας σε σχέση με την πολιτική στην αγορά εργασίας. Πολιτική που οδήγησε στο να υπάρχει ανεργία μόνο 6%. Στην Ελλάδα, η ανεργία έχει πέσει στο 13,3% από 17,3% που ήταν πριν από δύο χρόνια, αλλά η προσπάθειά μας είναι να μειωθεί ακόμη περισσότερο και αυτό θα γίνει, αν ακολουθούμε πολιτικές που ακολουθούνται σε πιο προηγμένες από εμάς ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Αυστρία. Πολιτικές που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα από τη μία πλευρά με την κοινωνική προστασία από την άλλη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξέλεξαν ομόφωνα τον κ. Θεόδωρο Λύτρα ως πρόεδρο και την κ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη ως αναπληρώτρια πρόεδρο.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αλλάζει στην τροπολογία για τις άδειες νόσησης λόγω κορονοϊού

Σε τροποποιήσεις της σχετικής τροπολογίας προχώρησε το υπουργείου Εργασίας. Τι ισχύει για τους γονείς εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της άδειας νόσησης των τέκνων τους και τι σε περίπτωση νόσησης των ίδιων των εργαζομένων.
Κωστής Χατζηδάκης- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Οι εργαζόμενοι θα δουν σημαντικές αυξήσεις στις τσέπες τους

«Τώρα που η οικονομία έχει μπει σε θετικό έδαφος, είναι προφανές ότι μπορούμε να κινηθούμε με διαφορετικό τρόπο απέναντι στους εργαζόμενους και να δώσουμε μεγαλύτερες αυξήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
ypourgeio ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς λαμβάνεται άδεια από τους γονείς σε περίπτωση νόσησης τέκνου

Όπως αναφέρει το υπ. Εργασίας έως τις 15/4 οι γονείς εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα έχουν τη δυνατότητα λήψης είτε άδειας είτε να τεθούν σε καθεστώς τηλεργασίας.