ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χαρτονόμισμα και κέρματα ευρώ
Φωτο: Shutterstock

«Παγωμένα» παραμένουν και το 2022 τα δημοτικά τέλη της Αθήνας

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, στη σημερινή του συνεδρίαση, το ύψος των δημοτικών τελών για το 2022, τα οποία παραμένουν «παγωμένα» για την καθαριότητα, τον φωτισμό και σχεδόν όλες τις κατηγορίες.

Ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης», Κώστας Αλεξίου, ζήτησε συνολική μείωση κατά 6,2 εκατομμύρια ευρώ των δημοτικών τελών δεδομένου ότι, όπως σημείωσε, τα έσοδα του δήμου από τη δήλωση νέων ηλεκτροδοτούμενων χώρων θα είναι 9 εκατομμύρια ευρώ.

«Γενναίες μειώσεις» στα νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες με παράλληλη αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες πρότεινε ο Στέλιος Λάμπρου από τη «Λαική Συσπείρωση».

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μειώνεται ο συντελεστής σε ακίνητα που χρησιμοποιούνται για κοινωφελείς, μη κερδοσκοπικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο συγκεκριμένος συντελεστής ψηφίστηκε και από την αντιπολίτευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά στα σχολεία πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των fake news

Ξεκινά τον Οκτώβριο το πρόγραμμα «Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες» σε 30 σχολεία με στόχο την αντιμετώπιση των fake news. Συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, τη Γραμματεία Ενημέρωσης και το ΑΠΘ, με διάρκεια 12 μηνών.