ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
xrimata, money, metrita, cash, euro
Φωτο: Shutterstock

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης - ποια είναι τα βήματα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα, η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

'Ανοιξε πριν από λίγο η ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση από την ΑΑΔΕ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022.

Ας δούμε βήμα - βήμα τις ενέργειες που πρέπει κάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος:

  1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος
  2. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  3. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
  4. Επιλέγω είδος καυσίμου
  5. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
  6. Επιλέγω οικισμό
  7. Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας
  8. Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης από την ΑΑΔΕ

Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην πλατφόρμα έως την 23η Ιουλίου 2021.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης έχουν από σήμερα οι ενδιαφερόμενοι, αφού άνοιξε η σχετική πλατφόρμα. Δείτε τις απαντήσεις στις συχνότερες απορίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση προσθεσμίας για γονικές παροχές, επίδομα θέρμανσης και δόσεις

Έως τις 15/2 οι αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος θέρμανσης, ενώ παρατείνονται έως τις 31/3 οι γονικές παροχές και έως τις 28/2 η υπαγωγή στο καθεστώς 36 ή 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Δυνατότητα ηλεκτρονικού ραντεβού για όλες τις ΔΟΥ της Ελλάδας

Στην πλατφόρμα «Τα Ραντεβού μου» οι φορολογούμενοι και οι εκπρόσωποί τους έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού για τις υποθέσεις, που τους αφορούν, σε ημέρα και ώρα, όπου είναι διαθέσιμη η σχετική Υπηρεσία.