ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Μείωση της γραφειοκρατίας υπόσχεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν με ένα κλικ τα έγγραφα που χρειάζονται θα έχουν πλέον οι επιχειρηματίας, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας να εγκαινιάζει τη ψηφιακή εποχή με το e-Επιμελητήριο.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας εγκαινιάζει το e-Επιμελητήριο, ώστε με ένα κλικ ο επιχειρηματίας να λαμβάνει τα έγγραφα που χρειάζεται.

Αναλυτικά, αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ με αφορμή την έναρξη της πρώτης ψηφιακής έκδοσης επιμελητηριακού πιστοποιητικού. Διαρκής επιδίωξη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, είναι η διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και η ελάφρυνση των επιχειρηματιών από τα διοικητικά βάρη, με την αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών.

Μέσω του «e-chamber», παρέχεται ένα σύνολο βασικών υπηρεσιών του Μητρώου του Επιμελητηρίου. Ο επιχειρηματίας, εισάγεται στη νέα ψηφιακή εποχή και θα μπορεί από την έδρα της επιχείρησής του:

  • Να αιτείται και να λαμβάνει ηλεκτρονικά: πιστοποιητικά εγγραφής, διαγραφής, ιστορικότητας μέλους, ψηφιακά υπογεγραμμένα, με ισχύ σε κάθε δημόσια Αρχή,
  • Να ενημερώνεται για τις συνδρομές του, να πληρώνει αυτοματοποιημένα και να λαμβάνει απόδειξη
  • Να τροποποιεί ο ίδιος στοιχεία επικοινωνίας του
  • Να ενημερώνεται προσωπικά, με e-mail, από τις υπηρεσίες του Β.Ε.Α.

Άμεσα δρομολογείται και θα υλοποιηθεί η ηλεκτρονική προεγγραφή και εγγραφή και για τα φυσικά πρόσωπα (ατομικές επιχειρήσεις).

«Με τις τομές αυτές, το ΒΕΑ και τα Επιμελητήρια γενικότερα, έχουν συμβάλει, ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί στην πρώτη θέση στην ΕΕ και στην ενδέκατη στον κόσμο στη διεθνή αξιολόγηση, ως προς τη σύσταση μιας επιχείρησης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: 7 στους 10 επιχειρηματίες επηρεάζονται από τις ανατιμήσεις ενέργειας

Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις εκτιμούν, ότι οι τιμές των προϊόντων/υπηρεσιών τους θα αυξηθούν γύρω στο 10% εξαιτίας των ανατιμήσεων στην ενέργεια, ενώ ένα 15% εκτιμούν ότι η αύξηση θα ξεπεράσει ακόμη και το 30%.
reyma-energeia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Δυσβάστακτη η εκτόξευση του κόστους ενέργειας για τις ΜμΕ

Η Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, είναι «πρωταθλήτρια» της Ευρώπης για τον μήνα Αύγουστο στην χονδρική ρεύματος, καταγράφοντας την υψηλότερη μηνιαία μέση τιμή προ ημερήσιας αγοράς στα 121.72 ευρώ/MWh.
oikonomia, ependiseis, epixeiriseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΕΑ: Θετικά αλλά όχι αρκετά, τα μέτρα για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

«Η εντονότερη ανησυχία μας, εδράζεται στην ταχύτητα εκτίμησης των ζημιών και στη δυνατότητα λειτουργίας της επιχείρησης, με τα ελάχιστα ποσά αρωγής των 2.000 - 4.000 ευρώ» σημειώνει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Ραβάνης.