ΓΔ: 2137.19 3.49% Τζίρος: 275.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:22:42
Φωτο: Shutterstock

ΤτΕ: Σημαντική υποχώρηση του πρωτογενούς ελλείμματος τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το πρωτογενές έλλειμμα υποχώρησε στα 429 εκατ. ευρώ από 1,604 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Τον Ιανουάριο του 2022, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 1.682 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.726 εκατ. ευρώ τoν αντίστοιχο μήνα του 2021, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά το μήνα αυτό, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 3.157 εκατ. ευρώ, από 3.046 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 4.333 εκατ. ευρώ, από 4.366 εκατ. ευρώ τον  Ιανουάριο του 2021.

Το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 429 εκατ. ευρώ από 1,604 δισ. ευρώ που ήταν στον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Τεράστιο λάθος οι πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές «τεράστιο λάθος», τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας, ενώ για τις επιπτώσεις του πολέμου παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση της επόμενης Δευτέρας.
Revolut
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαναληπτική ταυτοποίηση για τους πελάτες της Revolut φέρνει το ελληνικό IBAN

Για να λανσάρει το ελληνικό IBAN στην αγορά, η Revolut θα πρέπει να συμμορφωθεί με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει η ΤτΕ και να ταυτοποιήσει ξανά τους πελάτες της μέσω βιντεοκλήσης.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Πιο δύσκολη η τρέχουσα κρίση από του 2021-22

Ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι η κρίση λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή μπορεί να είναι πιο δύσκολα διαχειρίσιμη από εκείνη του 2021-22, λόγω φρέσκιας μνήμης διψήφιου πληθωρισμού και ταχύτερης αντίδρασης παραγωγών και μισθωτών.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Άνοδος στις καταθέσεις των νοικοκυριών τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 75 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά 519 εκατ. Οι ετήσιοι ρυθμοί μεταβολής διαμορφώθηκαν σε 3,9% και 10,9% αντίστοιχα.
Γιάννης Στουρνάρας ομιλητής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Διοικητής ΤτΕ ζήτησε αυξημένη επαγρύπνηση από τις τράπεζες

Ο Γιάννης Στουρνάρας κάλεσε τις τράπεζες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για να μειωθούν οι πιστωτικοί κίνδυνοι, καθώς ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή προκαλεί νέες αναταράξεις στις αγορές και στην οικονομία λόγω ανόδου των τιμών ενέργειας.
Τράπεζα της Ελλάδος κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Ελλάδος: Άνοδος 58,4% στα τουριστικά έσοδα τον Ιανουάριο

Τον Ιανουάριο καταγράφηκε άνοδος 58,4% στις τουριστικές εισπράξεις, φτάνοντας τα 473,3 εκατ. ευρώ, με αύξηση ταξιδιωτών 33,3% και δαπάνης ανά ταξίδι 19,1%. Ισχυρή συμβολή από ΕΕ-27 και τρίτες χώρες σύμφωνα με την ΤτΕ.