ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ως «πρεσβευτής» επενδύσεων ο Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Fairfax προσφέρεται να αναλάβει ρόλο «πρεσβευτή» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του εμβληματικού προγράμματος του Ελληνικού.

Ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προσφέρεται να αναλάβει ο Πρεμ Γουάτσα. Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής και ιδρυτής της καναδικής Fairfax, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurobank και της Eurolife, έχει σήμερα σημαντικές επαφές στην Αθήνα και θα ενημερωθεί, μεταξύ άλλων για τα σχέδια χρηματοδότησης του εμβληματικού project του Ελληνικού από την Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρεμ Γουάτσα επισκέπτεται την Ελλάδα όχι μόνο με την ιδιότητα του κορυφαίου ξένου επενδυτή της χώρας, αλλά κυρίως ως  «πρεσβευτής» για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο «ραντάρ» των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα, τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, και μπορεί να παρουσιάσει προτάσεις για ελληνικές επενδύσεις αξίας σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γουάτσα θα έχει επίσης συνάντηση  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές σε συνομιλητές του.

Είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Π. Γουάτσα να συνοδευθεί από ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο επικεφαλής της Fairfax θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife και της Eurobank και, ειδικότερα, για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς έχουν ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Lamda Development για την παροχή χρηματοδότησης συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ για το έργο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Αναγκαίες οι ξένες επενδύσεις για να υπάρξει υψηλή ανάπτυξη

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης 5% την επόμενη δεκαετία για να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα και τόνισε το υψηλό επίπεδο του ελληνικού εργατικού δυναμικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναλλαγές με τράπεζες χωρίς... χαρτούρα από τις δημόσιες υπηρεσίες

Για τις δυνατότητες προσκόμισης δημόσιων εγγράφων στις τράπεζες με ένα κλικ ενημερώνουν σήμερα τον πρωθυπουργό ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γιάννης Στουρνάρας. Ποιες νέες ευκολίες προσφέρει το e-gov.
ellada-tourismos-xara
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη δίνη της πανδημίας ο τουρισμός: Χάθηκαν 13,9 δισ. ευρώ το 2020

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 2020 μειώθηκε κατά 78,2% και διαμορφώθηκε σε 7.406 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 34.005 χιλ. ταξιδιωτών το 2019, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.