ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ως «πρεσβευτής» επενδύσεων ο Πρεμ Γουάτσα στην Αθήνα

Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής της Fairfax προσφέρεται να αναλάβει ρόλο «πρεσβευτή» για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του εμβληματικού προγράμματος του Ελληνικού.

Ρόλο πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων προσφέρεται να αναλάβει ο Πρεμ Γουάτσα. Ο δισεκατομμυριούχος επικεφαλής και ιδρυτής της καναδικής Fairfax, που αποτελεί το βασικό μέτοχο της Eurobank και της Eurolife, έχει σήμερα σημαντικές επαφές στην Αθήνα και θα ενημερωθεί, μεταξύ άλλων για τα σχέδια χρηματοδότησης του εμβληματικού project του Ελληνικού από την Eurobank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρεμ Γουάτσα επισκέπτεται την Ελλάδα όχι μόνο με την ιδιότητα του κορυφαίου ξένου επενδυτή της χώρας, αλλά κυρίως ως  «πρεσβευτής» για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Καθώς τα πράγματα ομαλοποιούνται και η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο «ραντάρ» των επενδυτών, πολλοί ενδιαφερόμενοι κυρίως από Βόρεια Αμερική, μπορούν δυνητικά να «ακολουθήσουν» τον κ. Γουάτσα σε επενδυτικές επιλογές, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει αυτόν το ρόλο. Έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών στην επενδυτική κοινότητα, τόσο στον Καναδά όσο και στις ΗΠΑ, και μπορεί να παρουσιάσει προτάσεις για ελληνικές επενδύσεις αξίας σε πολλούς ενδιαφερόμενους.

Εκτός από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γουάτσα θα έχει επίσης συνάντηση  με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ελληνικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων ΣΕΒ, κ. Φέσσα και τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Τουριστικών Επιχειρήσεων) κ. Ρέτσο, προκειμένου να συζητήσουν και να διαμορφώσουν μια ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσει τις ευκαιρίες αυτές σε συνομιλητές του.

Είναι πιθανό σε επόμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Π. Γουάτσα να συνοδευθεί από ομάδα επενδυτών που έχουν εκφράσει ήδη ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο επικεφαλής της Fairfax θα ενημερωθεί για τις επιδόσεις της Eurolife και της Eurobank και, ειδικότερα, για τη συμφωνία της τελευταίας σχετικά με τη διαχείριση του χρηματοδοτικού σχεδίου για το εμβληματικό πρόγραμμα του Ελληνικού. Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank και η Τρ. Πειραιώς έχουν ήδη καταλήξει σε κατ' αρχήν συμφωνία με την Lamda Development για την παροχή χρηματοδότησης συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ για το έργο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μητσοτάκης: Ιδανική η ευκαιρία για επενδύσεις και άλμα ανάπτυξης

«Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Στουρνάρας: Αναγκαίες οι ξένες επενδύσεις για να υπάρξει υψηλή ανάπτυξη

Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως η Ελλάδα θα χρειαστεί να διατηρήσει ρυθμούς ανάπτυξης 5% την επόμενη δεκαετία για να φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα και τόνισε το υψηλό επίπεδο του ελληνικού εργατικού δυναμικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακίρης: Πρόγραμμα 100 εκατ. για επενδύσεις σε τεχνολογικές startups

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προανήγγειλε την προκήρυξη προγράμματος μέσα από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις σε νεοφυείς τεχνολογικές επιχειρήσεις.
Turism, Tourismos, Cruise, Krouaziera, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ και Γερμανία οι χώρες που στήριξαν τον τουρισμό στο 9μηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τις ΗΠΑ εκτοξεύθηκαν κατά 603,4%, ενώ αυτές από τη Γαλλία ενισχύθηκαν 107,7%. Οι υψηλότερες παραμένουν αυτές από Γερμανία στα 2,352 δισ. ευρώ.