ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Lagarde, EKT, ECB
Πηγή: ΕΚΤ

Κρ. Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες ρευστότητας

«Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για να εκπληρώσει τις ευθύνες της για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών», τονίζει η κα Λαγκάρντ.

Στη διαβεβαίωση προς πολίτες και επιχειρήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα ρευστότητας στις αγορές προχώρησε η επικεφαλής της ΕΚΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ με επίσημη ανακοίνωσή της. 

Σε αυτήν τονίζει ότι «Σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή για την Ευρώπη, οι σκέψεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ είναι με τον λαό της Ουκρανίας. Η ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την εξελισσόμενη κατάσταση. Θα διενεργήσει μια συνολική αξιολόγηση των οικονομικών προοπτικών, η οποία θα περιλαμβάνει αυτές τις τελευταίες εξελίξεις και η οποία θα αποτελέσει τη βάση της συνεδρίασης πολιτικής της στις 10 Μαρτίου.

Η ΕΚΤ θα εξασφαλίσει ομαλές συνθήκες ρευστότητας και πρόσβαση των πολιτών σε μετρητά. Η ΕΚΤ θα εφαρμόσει τις κυρώσεις που έχουν αποφασίσει η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για να εκπληρώσει τις ευθύνες της για τη διασφάλιση της σταθερότητας των τιμών και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Ανοικτό ενδεχόμενο αύξησης 0,5% στα επιτόκια τον Σεπτέμβριο

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι η αύξηση του Σεπτεμβρίου θα αποφασιστεί με βάση τα στοιχεία για τον πληθωρισμό. Προχωρούν οι εργασίες για νέο μέσο παρέμβασης στην αγορά ομολόγων.
euro, evro, agores, synallagma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ευρώ χάνει τη μάχη με το δολάριο, σοβαρές προκλήσεις για την ΕΚΤ

Σε συνεχή διολίσθηση το ευρώ έναντι του δολαρίου, που αυτή τη φορά γίνεται ανησυχητική, καθώς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια κρίση για το ευρωπαϊκό νόμισμα. Περισσότερο εκτεθειμένη η Ευρώπη στις συνέπειες του πολέμου.
Lagarde, Evropaiki Kentriki Trapeza, EKT
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για πληθωρισμό και πλήγμα στην ανάπτυξη

Αναγκαίο ένα κοινό σχέδιο για την Ευρώπη προκειμένου να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, μιλώντας στην Κύπρο.