ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αποκαθίσταται η «κανονικότητα ορίζοντας την άμεση καταβολή του 75% του ποσού» και διασφαλίζεται η «ομαλή χρηματοδότηση των αγροτών και για το μέτρο αυτό».

Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης δίνει με απόφαση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου με την απόφαση αυτή αποκαθίσταται η «κανονικότητα ορίζοντας την άμεση καταβολή του 75% του ποσού» και διασφαλίζεται η «ομαλή χρηματοδότηση των αγροτών και για το μέτρο αυτό».

«Βασική υποχρέωση όσων εισπράξουν την προκαταβολή είναι να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2020. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2019».

«Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα ανέκυψε εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να θέσει ως κριτήριο επιλεξιμότητας την άδεια χρήσης νερού μεσούσης της περιόδου εφαρμογής του μέτρου, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει επαρκώς τόσο τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΠ 2023 - 2027: Ανοίγει ο δρόμος για το θεσμικό πλαίσιο των πληρωμών

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Ελλάδας έλαβε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να είναι στενά τα χρονικά περιθώρια για την θέσπιση του θεσμικού πλαισίου των πληρωμών των δύο πυλώνων της ΚΑΠ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβολές αποζημιώσεων και έκτακτων ενισχύσεων για ζωική και φυτική παραγωγή

Τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοίνωσαν τις καταβολές αποζημιώσεων, καθώς και έκτακτων ενισχύσεων για τη ζωική και φυτική παραγωγή της χώρας.
vamvaki-bambaki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύσεις άνω των 150 εκατ. ευρώ σε 37.000 παραγωγούς βαμβακιού

Όπως αναφέρει το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός της εβδομάδας θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των μέτρων κρατικής ενίσχυσης, με σκοπό τη στήριξη της οικονομίας μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Agrotika Proionta, Trofima, Agrotes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΑΑΤ: Εντός του μήνα η επαναπροκήρυξη τριών υποέργων του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόκειται για τα υποέργα «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων», «Εκσυγχρονισμός του Πρωτογενούς Τομέα» και «Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών». Το συνολικό ύψος αυτών των υποέργων φτάνει τα 110 εκατ. ευρω.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδρούν οι γαλακτοβιομηχανίες στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σύνδεσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) το νομοσχέδιο του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προς την λάθος κατεύθυνση και αποδεικνύει ότι το υπουργείο δεν έχει ιδέα για το πως γίνονται οι έλεγχοι στην αγορά.