ΓΔ: 2380.99 0.33% Τζίρος: 135.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:17:38
Ψηφιακή πλατφόρμα πληκτρολόγιο
Χέρι πάνω σε πληκτρολόγιο με διασυνδεδεμένα δεδομένα, συμβολίζοντας ψηφιακό μετασχηματισμό.

Συνεργασία υπουργείου Τουρισμού - Visa για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων

Η πρωτοβουλία Digital Nomads ξεκίνησε πιλοτικά σε πρώτη φάση από την Ερμούπολη το Ηράκλειο και την Καλαμάτα. Μέσω της συμφωνίας το υπουργείο διασφάλισε την απόκτηση δεδομένων πολύτιμων για την τουριστική ανάπτυξη.

Τρόποι συνεργασίας με την Visa στο πρόγραμμα Digital Nomads για τα στελέχη της εταιρείας, στο πλαίσιο της στρατηγικής του Υπουργείου Τουρισμού για τους ψηφιακούς νομάδες, συζητήθηκαν στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας για παροχή δεδομένων συναλλαγών μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Visa.

Η προοπτική προώθησης της Ελλάδας ως προορισμού απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εκτιμάται πως η Visa μπορεί να στέλνει σε κυλιόμενη βάση ένα ποσοστό έως και 3% του προσωπικού της ετησίως στη χώρα (21.500 άτομα) και μάλιστα σε περιόδους και εκτός καλοκαιρινής σεζόν, τονίζει το Υπουργείο Τουρισμού σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η πρωτοβουλία Digital Nomads του Υπουργείου Τουρισμού έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση στις πόλεις Ερμούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Marketing Greece. Είναι ενδεικτικό ότι η Αθήνα την τελευταία πενταετία έχει τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μέσω της συμφωνίας, το Υπουργείο Τουρισμού διασφάλισε την απόκτηση πολύτιμων δεδομένων για την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα. Η Visa θα παραδώσει αυτοτελείς πίνακες, στους οποίους θα παρέχεται μια δωδεκάμηνης διάρκειας συνολική ανάλυση των δαπανών τουριστών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν από ξένες κάρτες Visa. Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πίνακες θα επικαιροποιούνται από την Visa για τρία ακόμη έτη, ενώ η εταιρεία θα προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό σε διεθνείς κατόχους καρτών της και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού θα αναπτύξει μια ιστοσελίδα-πλατφόρμα ταξιδιών ειδικά αφιερωμένη για το σκοπό αυτό.

O υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Καθώς ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και κορυφαίο τομέα όσον αφορά τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα. Από αυτή την άποψη, χαιρετίζουμε τη συνεργασία μας με τη Visa καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές μας στη χάραξη πολιτικής για τον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν εργαλείο που θα μας βοηθήσουν στην ακριβότερη στοχοθέτηση των αγορών μας, στον εντοπισμό ευκαιριών και στην καλύτερη οργάνωση της στρατηγικής μας για την προώθηση της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν Υπουργείο Τουρισμού και Visa

Το Υπουργείο Τουρισμού και η Visa επέκτειναν τη συνεργασία τους για την υποστήριξη του ελληνικού τουρισμού και τη συλλογή αξιόπιστων στοιχείων για τις δαπάνες των επισκεπτών, στοχεύοντας σε καλύτερες τουριστικές πολιτικές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλασιάστηκαν οι τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα σε μια διετία

Το 2023 οι περισσότεροι επισκέπτες στην Ελλάδα (13% του συνόλου) ήρθαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η χώρα που σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμούς επισκεπτών ήταν η Τουρκία (+163%).
Κάρτες Visa και Mastercard
ΔΙΕΘΝΗ

Κούβα: Αναστολή συναλλαγών με Visa και Mastercard λόγω κυρώσεων ΗΠΑ

Αναστέλλονται από το Σάββατο οι πληρωμές με Visa και Mastercard στην Κούβα, επειδή ξένη τράπεζα σταμάτησε τη συνεργασία με την Fincimex λόγω αμερικανικών κυρώσεων, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κούβας.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον ορεινό τουρισμό σε εκδήλωση στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρέθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη για την καμπάνια τουρισμού για την ορεινή Ελλάδα, τόνισε τη μοναδικότητα του ορεινού τουρισμού, που συνδυάζει γαστρονομία και παράδοση, και προβάλλει ταξιδιωτικές εμπειρίες όλο τον χρόνο.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τεχνητή νοημοσύνη στον τουρισμό στο επίκεντρο συνάντησης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον CEO της ElevenLabs, Mati Staniszewski, για να εξετάσουν τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στον τουρισμό, μετά και το MoU που υπέγραψε η Ελλάδα με τη διεθνούς φήμης εταιρεία φωνητικών AI εφαρμογών.
Θεοχάρης Μιχαηλίδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Μιχαηλίδης: Λαϊκισμός η στοχοποίηση του Airbnb για το στεγαστικό πρόβλημα

Σε συνέντευξή του στο BD o αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, Θ. Μιχαηλίδης, αποκρούει την κριτική για την στεγαστική κρίση, αναλύει την συμβολή του κλάδου στην οικονομία και περιγράφει τις μεγάλες προκλήσεις για τον τουρισμό.