ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Παπαθανάσης: Κλίμα σταθερότητας στη χώρα μέσα από τις μεταρρυθμίσεις

Με πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και οικοδόμηση εμπιστοσύνης η χώρα συνέχισε να προσελκύει επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην εγχώρια και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα σύγχρονο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει επενδύσεις όλων των μεγεθών». Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης στο 6ο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στο Λονδίνο. Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Συμμετείχα υβριδικά στο 6ο επιχειρηματικό συνέδριο του Economist στο Λονδίνο. Σε ένα εκλεκτό πάνελ, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Ραπτάκη, τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Κακούρη, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Νεοφύτου και τον CEO της PWC Κύπρου κ. Σώσειλο, συζητήσαμε για τις προοπτικές που διανοίγονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Ελληνική Κυβέρνηση, μέσα από ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην εγχώρια και την διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, θέτοντας έτσι τις βάσεις για ένα σύγχρονο φιλοεπενδυτικό περιβάλλον, ικανό να φιλοξενήσει επενδύσεις όλων των μεγεθών».

Επιπλέον, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε πως: «και οι τρεις χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα και Κύπρος είναι αλληλέγγυες στην Ουκρανία και πήραν θέση στη σωστή πλευρά της ιστορίας και στη συνέχεια παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία 2,5 χρόνια στο πλαίσιο ενός σχεδίου μεταρρυθμίσεων που έχουν βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Με πιο φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις και οικοδόμηση εμπιστοσύνης η χώρα συνέχισε να προσελκύει επενδύσεις εν μέσω πανδημίας, είπε ο αναπληρωτής υπουργός και σημείωσε μεταξύ άλλων τη μείωση της ανεργίας και την έναρξη δραστηριότητας πολυεθνικών από τον χώρο της τεχνολογίας. Αναφορικά με τις προοπτικές, σημείωσε τις δυνατότητες που αναδύει το ελληνικό σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, με επενδύσεις στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενεργειακή μετάβαση κάνοντας μνεία στο πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης που ολοκληρώνεται το 2028 και τις προωθούμενες επενδύσεις, από μονάδες επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου όπως η μονάδα FSRU στην Αλεξανδρούπολη μέχρι τον EastMed».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metrita, Xrimata, Cash, Money
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις προβλέπουν ζημιές εξαιτίας του πολέμου

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, 1 στις 4 επιχειρήσεις του κλάδου του λιανεμπορίου και της βιομηχανίας τροφίμων αναμένει ζημιές το 2022, ενώ μόλις 1 στις 2 αναμένει κέρδη. Ανησυχία για τις τιμές καυσίμων και πρώτων υλών.
xatziminas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέος πρόεδρος στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών ο Κρίστιαν Χατζημηνάς

Στρατηγική προτεραιότητα του νέου προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών αποτελεί ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και πυλώνες την εξωστρέφεια, ψηφιοποίηση και επαναβιομηχανοποίηση.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δύσκολο καλοκαίρι για τα Χρηματιστήρια - Φόβοι για είσοδο σε «bear market»

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η πτώση των μετοχών και οι αγορές θα εισέλθουν σε «bear market». Οι φόβοι των επενδυτών για στασιμοπληθωρισμό είναι στο υψηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση του 2008.
ESG
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY: Οι κίνδυνοι ESG προβληματίζουν τα νομικά τμήματα των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με έρευνα, οι νομικές διευθύνσεις των επιχειρήσεων ανησυχούν περισσότερο για τους κινδύνους φήμης που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, αλλά εξακολουθούν να επικεντρώνονται, κατά κύριο λόγο, στα θέματα συμμόρφωσης.