Φώτο: ΣΒΕ

ΣΒΕ: Ημερίδα για εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος διοργανώνει την ημερίδα – σεμινάριο που αφορά στην εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) προσκαλεί επιχειρήσεις, πολίτες, φορείς του δημοσίου τομέα, ερευνητικά/ακαδημαϊκά κέντρα, σε ενημερωτική ημερίδα – σεμινάριο που αφορά στην εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα – σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 με 21:00, στις Σέρρες, στο Επιμελητήριο Σερρών, (Δ/νση: Περιστέρη Κωστοπούλου 2), (Αίθ. Γεώργιος Χρηστίδης).

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν είναι: η εφαρμογή της μεθοδολογίας Eco – Canvas για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ακαδημαϊκή προσέγγιση για την προώθηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και πως αυτή συνδυάζεται με την πράσινη επιχειρηματικότητα, οι πολιτικές ενθάρρυνσης εισαγωγής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, και τέλος η παρουσίαση καλών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας.

Η ημερίδα – σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EMBRACE» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, και αφορά σε δράσεις διάδοσης της εφαρμογής της «Κυκλικής Οικονομίας» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα - σεμινάριο, τους ομιλητές αλλά και την δήλωση συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Σοφία Πελαγίδου, Τηλ. 2310 539817, εσωτ.205, email: [email protected] Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

  • 18:30 –19:00 Προσέλευση – εγγραφές
  • 19:00 – 19:10 Χαιρετισμοί Χρήστος Μέγκλας, Πρόεδρος, Επιμελητήριο Σερρών Δρ. Χρ. Ε. Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών ΣΒΕ
  • 19:10 - 19:25 «Αγκαλιάζοντας την Κυκλική Οικονομία»: το έργο «“EMBRACE” Κωνσταντίνος Στυλιαράς, Αναλυτής Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Μελετών ΣΒΕ
  • 19:25- 19:40 «Μεθοδολογία Eco – Canvas για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων» Νατάσα Κουφάκη, Σύμβουλος του έργου EMBRACE, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ
  • 19:40- 19:55 «Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα: η νέα αναπτυξιακή προοπτική» Καθ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • 19:55- 20:10 «Πολιτικές ενθάρρυνσης εισαγωγής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας» Δρ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αν. Προϊστάμενος, Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • 20:10- 20:25 «Παρουσίαση Καλών Πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας» Δρ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Παραγωγής, BIOSOLIDS AE 20:25- 21:00 Συζήτηση και Συμπεράσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Η ελληνική βιομηχανία έδειξε αντοχές μέσα στην πανδημία

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία ο υπουργός τόνισε ότι «η μεγάλη πρόκληση στην οποία η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, είναι η στροφή της οικονομίας προς ένα νέο, έξυπνο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο αναπτυξιακό μοντέλο».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ικανοποίηση ΣΒΕ για τη σύσταση της Κυβερνητικής Επιτροπής Βιομηχανίας 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος τονίζει ότι επρόκειτο για ένα πάγιο αίτημά του εδώ και αρκετά χρόνια και ευελπιστεί ότι η «η βιομηχανία θα επανέλθει στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας-φωτισμού στη μεταποίηση ζητά ο ΣΒΕ

O Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος ζητά την απαλλαγή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων για τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και περαιτέρω έκπτωση σε ποσοστό 50% έως το τέλος του 2020.