ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΣΒΕ

ΣΒΕ: Ημερίδα για εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στις επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος διοργανώνει την ημερίδα – σεμινάριο που αφορά στην εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) προσκαλεί επιχειρήσεις, πολίτες, φορείς του δημοσίου τομέα, ερευνητικά/ακαδημαϊκά κέντρα, σε ενημερωτική ημερίδα – σεμινάριο που αφορά στην εφαρμογή των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ημερίδα – σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:30 με 21:00, στις Σέρρες, στο Επιμελητήριο Σερρών, (Δ/νση: Περιστέρη Κωστοπούλου 2), (Αίθ. Γεώργιος Χρηστίδης).

Τα θέματα που θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν είναι: η εφαρμογή της μεθοδολογίας Eco – Canvas για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η ακαδημαϊκή προσέγγιση για την προώθηση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και πως αυτή συνδυάζεται με την πράσινη επιχειρηματικότητα, οι πολιτικές ενθάρρυνσης εισαγωγής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, και τέλος η παρουσίαση καλών πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας.

Η ημερίδα – σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EMBRACE» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, και αφορά σε δράσεις διάδοσης της εφαρμογής της «Κυκλικής Οικονομίας» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα - σεμινάριο, τους ομιλητές αλλά και την δήλωση συμμετοχής σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κα Σοφία Πελαγίδου, Τηλ. 2310 539817, εσωτ.205, email: [email protected] Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Ημερίδας:

  • 18:30 –19:00 Προσέλευση – εγγραφές
  • 19:00 – 19:10 Χαιρετισμοί Χρήστος Μέγκλας, Πρόεδρος, Επιμελητήριο Σερρών Δρ. Χρ. Ε. Γεωργίου, Διευθυντής Τεκμηρίωσης και Μελετών ΣΒΕ
  • 19:10 - 19:25 «Αγκαλιάζοντας την Κυκλική Οικονομία»: το έργο «“EMBRACE” Κωνσταντίνος Στυλιαράς, Αναλυτής Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Μελετών ΣΒΕ
  • 19:25- 19:40 «Μεθοδολογία Eco – Canvas για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων» Νατάσα Κουφάκη, Σύμβουλος του έργου EMBRACE, ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ
  • 19:40- 19:55 «Κυκλική Οικονομία και Πράσινη Επιχειρηματικότητα: η νέα αναπτυξιακή προοπτική» Καθ. Ευτύχιος Σαρτζετάκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • 19:55- 20:10 «Πολιτικές ενθάρρυνσης εισαγωγής των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας στις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας» Δρ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αν. Προϊστάμενος, Αυτοτελής Δ/νση Υποστήριξης Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • 20:10- 20:25 «Παρουσίαση Καλών Πρακτικών Κυκλικής Οικονομίας» Δρ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Παραγωγής, BIOSOLIDS AE 20:25- 21:00 Συζήτηση και Συμπεράσματα.
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΒΕ: Τροχοπέδη η αύξηση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία

Η ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους δημιουργεί ζημιές στη βιομηχανία και ως εκ τούτου χρειάζονται άμεσες ενέργειες σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως υπογραμμίστηκε σε ημερίδα του ΣΒΕ.
hdb
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 1,6 δισ. τα δάνεια της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Β. Ελλάδα

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% του συνόλου των δανείων που έχουν διατεθεί στο σύνολο των επικράτειας (8,1 δισ. ευρώ), ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρόφησε το 77% των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αθ. Σαββάκης: Πράσινη μετάβαση και ψηφιακή επανάσταση οι μεγάλες προκλήσεις

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΣΒΕ τόνισε ότι οι συνθήκες στο επιχειρηματικό περιβάλλον είναι πρωτόγνωρες και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεταποίηση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κ. Μακεδονία ζητά ο ΣΒΕ

«Οι επιπτώσεις της κρίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών είναι σημαντικές για το σύνολο του κλάδου, άρα και για όλες τις συνεργαζόμενες μ’ αυτόν επιχειρήσεις, για την τοπική οικονομία και για τις εξαγωγές της χώρας», υποστηρίζει ο ΣΒΕ.