ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ

Αδ. Γεωργιάδης: Βασικός στόχος η έκδοση εμπορικών σημάτων σε δύο ημέρες

«Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας και ο κόσμος θα δει την τεράστια διαφορά την οποία πετύχαμε για την εξυπηρέτηση και την προστασία των καταναλωτών», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης.

«Ενώ με την παλιά διαδικασία η έκδοση Εμπορικού Σήματος χρειαζόταν έως - το ανώτερο - έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος είναι να φτάσουμε στις δύο ημέρες. Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Μητρώο Εμπορικών Σημάτων στο νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Τον υπουργό και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του ΟΒΙ, Δημήτρης Χρόνης, ο γενικός διευθυντής Παναγιώτης Κανελλόπουλος και στελέχη του οργανισμού.

Όπως υπενθυμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, ο ΟΒΙ, εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει αναλάβει με βάση το Νόμο 4796/2021, το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την πλήρη ευθύνη για τα Εμπορικά Σήματα με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας

Επιπλέον αναφέρεται ότι: «Η ύπαρξη μιας ενιαίας εθνικής αρχής διευκολύνει τη διαμόρφωση ομοιόμορφης και ενιαίας εθνικής πολιτικής για όλα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας. Επιπρόσθετα, η υπηρεσιακή ενοποίηση και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα Εμπορικά Σήματα στον ΟΒΙ συμβάλλει στη θεσμική εναρμόνιση της χώρας μας με την πρακτική όλων των υπόλοιπων χωρών.

Η εγκατάσταση του μητρώου σημάτων σε νέα γραφεία του ΟΒΙ στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί ήδη σημαντική αλλαγή προς το καλύτερο. Στόχος είναι η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών σε συνδυασμό με επαγγελματική αλλά και ταυτόχρονα φιλική προσέγγιση του συναλλασσόμενου κοινού».

Σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Επισκεφτήκαμε σήμερα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτού το νέο κτίριο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο οποίος έχει αναλάβει την διαδικασία της εκδόσεως των εμπορικών σημάτων.

Πρόκειται για μεταρρύθμιση, η οποία συζητείτο για 35 χρόνια, και πλέον έγινε πράξη με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, των επιχειρήσεων, των ενδιαφερομένων. Ενώ με την παλιά διαδικασία χρειαζόταν έως - το ανώτερο - έξι μήνες λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, είμαστε ήδη στο 1/3 του χρόνου και ο στόχος να φτάσουμε στις δύο ημέρες.

Νομίζω ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα έχουμε φτάσει στο στόχο μας και ο κόσμος θα δει την τεράστια διαφορά την οποία πετύχαμε για την εξυπηρέτηση και την προστασία των καταναλωτών και των επιχειρηματιών από αυτή τη σπουδαία μεταρρύθμιση».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος επισήμανε: «Η μεταφορά της αρμοδιότητας των εμπορικών σημάτων από τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, είναι μεταρρύθμιση, όπως ήδη ανέφερε και ο υπουργός, η οποία ήταν μακροχρόνιο αίτημα και της αγοράς.

Αποδεικνύεται από τη σημερινή συνάντηση ότι έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά, ότι αυτό θα ωφελήσει την επιχειρηματικότητα και σε κάθε περίπτωση στο τέλος θα ωφελήσει και τον καταναλωτή. Δεν έχει σημασία πράγματι ποιος ασκεί μία αρμοδιότητα, αρκεί αυτός που την ασκεί να είναι αποτελεσματικός με όρους αγοράς και να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

adonis-georgiadis-άδωνις-γεωργιάδης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα είχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ΕΕ στην αύξηση του ΑΕΠ

Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στο Νταβός για να συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, θα έχει υψηλού επίπεδου συναντήσεις με εταιρείες κολοσσούς και τεράστια επενδυτικά κεφάλαια.