ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Korkidis-EBEP
Φωτο: ΑΠΕ

Κορκίδης: Το EBEΠ στηρίζει το ν/σ εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το επιμελητήριο, όχι μόνο στηρίζει χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο εξυγίανσης, αλλά θα σταθεί αρωγό, τόσο στη συνεργασία εργαζόμενων και επενδυτή να διασώσουν το ναυπηγείο Ελευσίνας.

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, όχι μόνο στηρίζει χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο εξυγίανσης, αλλά θα σταθεί αρωγό, τόσο στη συνεργασία εργαζόμενων και επενδυτή να διασώσουν το ναυπηγείο Ελευσίνας, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα της χώρας μας».

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης την αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας (Σ.Ε.Ν.Ε.), με την οποία συναντήθηκε στα γραφεία του επιμελητηρίου και συζήτησαν για την έναρξη ενός κύκλου επιμόρφωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση συζητήθηκαν με το σωματείο οι εξελίξεις αναφορικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ γνωστοποίησαν στον κ. Κορκίδη τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του σωματείου να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη επικαιροποίησης του γνωσιακού πεδίου των εργαζόμενων στο ναυπηγείο και προτάθηκε η ενεργοποίηση, σε συνεργασία με το ΕΒΕΠ, ενός κύκλου επιμόρφωσης σε όλο το εύρος των επιμέρους ειδικών επαγγελμάτων, όπως τεχνίτες μετάλλου, αμμοβολιστές, μηχανουργοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, μανουβραδόροι, πυροσβέστες, τεχνίτες σκαφών από συνθετικές ύλες και τεχνίτες «πράσινων τεχνολογιών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου υπογράμμισε τη σημασία της προσπάθειας για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, τονίζοντας το γεγονός ότι η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, που διαθέτει το προσωπικό των ναυπηγείων, αποτελεί εχέγγυο για τη δυναμική επαναφορά ενός τομέα μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία, αλλά και τη στήριξη της ισχυρότερης ναυτιλίας στον κόσμο. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης, καθώς, η τεχνολογία σήμερα, όπως ανέφερε, ιδιαίτερα στον ναυπηγικό - ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, κάνει άλματα με έμφαση στις «πράσινες τεχνολογίες», δεδομένης της τάσης ο παγκόσμιος στόλος να γίνει σταδιακά «πράσινος» και, άρα, φιλικότερος στο θαλάσσιο περιβάλλον, και όχι μόνο, με τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Τέλος, ο κ. Κορκίδης διαβεβαίωσε ότι το επιμελητήριο, όχι μόνο στηρίζει χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο εξυγίανσης, αλλά θα σταθεί αρωγό, τόσο στη συνεργασία εργαζόμενων και επενδυτή να διασώσουν το ναυπηγείο Ελευσίνας, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα της χώρας μας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elefsina_naypigeio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικά κρίνει τις δράσεις για τα ναυπηγεία η επιμελητηριακή κοινότητα

Αναφερόμενος στο ναυπηγικό τομέα της χώρας, ο Πρόεδρος του Π.Ε.Σ. Αττικής & Ε.Β.Ε.Π., Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι η ενεργοποίηση των ναυπηγείων θα δημιουργήσει θετικά πρόσημα για μία πλειάδα επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης «όταν ανέλαβα το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία ήταν κλειστά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όταν θα φύγω από αυτό το υπουργείο και τα τρία ναυπηγεία Νεώριο, Σκαραμαγκάς και Ελευσίνα θα δουλεύουν».
elefsina_naypigeio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νομοσχέδιο για Ναυπηγεία Ελευσίνας: Στο υπ. Ανάπτυξης η κύρια ευθύνη

Με το νομοσχέδιο παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης για την ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου ως πιστωτή στην επιχειρούμενη εξυγίανση. Θα εκπροσωπεί και το Πολεμικό Ναυτικό που είχε αντιρρήσεις.
Xristos Staikouras, Yp. Oikonomikon, Vouli
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Κομβικής σημασίας η λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Στο νομοσχέδιο κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η Σύμβαση Παραχώρησης Άδειας Λειτουργίας Επιχείρησης Καζίνο (Ε.Κ.Α.Ζ.) ευρέος φάσματος δραστηριοτήτων στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά.