ΓΔ: 889.94 -0.37% Τζίρος: 29.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος
Φωτο: Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος. Shutterstock

Στα επίπεδα του 2019 είναι η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η κίνηση που καταγράφηκε τον φετινό Ιούνιο αγγίζει το 94% του αντίστοιχου μήνα του 2019, παρά το γεγονός ότι σημαντικές αγορές είναι απούσες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

Η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που βρίσκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο του 2019 και η ισχυρή δυναμική που καταγράφεται για το επόμενο διάστημα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν το μήνυμα αισιοδοξίας που αποτυπώθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το διεθνές συνέδριο Aviation Event που πραγματοποιείται την Παρασκευή 1η Ιουλίου στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo.

Ήδη, όπως ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, Ιωάννα Παπαδοπούλου, η κίνηση που καταγράφηκε τον φετινό Ιούνιο αγγίζει το 94% του αντίστοιχου μήνα του 2019, παρά το γεγονός ότι σημαντικές αγορές είναι απούσες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Μολδαβία και η Ουκρανία. Γεγονός ενδεικτικό ότι έχουμε ένα δυναμικό καλοκαίρι μπροστά μας. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις πτήσεις για το μήνα Ιούνιο, έχουν επανέλθει στο 97% του αντίστοιχου μήνα του 2019. «Από την αρχή του χρόνου, παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την πανδημία, η κίνηση έχει επανέλθει στο 80% της αντίστοιχης περιόδου του 2019 και αυτό επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό», σημείωσε.

Η αύξηση του κόστους ζωής ωστόσο, προβληματίζει για το πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους και πώς αυτό θα επηρεάσει την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και είναι ένα από τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν στο αυριανό Aviation Event.

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο και είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται στην Αθήνα με συνδιοργανωτές τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τον ΕΟΤ και τον Δήμο Αθηναίων.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), Αλεξία Παναγιωτοπούλου, η ανάπτυξη του τουρισμού είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων, σε συνδυασμό πάντα με τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. «Κατά τη διάρκεια της πανδημίας μας δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσουμε τη στρατηγική του δήμου ως προς την ολιστική προσέγγιση κι αντιμετώπιση του προορισμού και όχι απλώς και μόνο ως τουριστικού προορισμού αλλά ως ένα μέρος όπου και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ίδια ποιότητα ζωής, τις ίδιες δυνατότητες. Δεν διαχωρίζουμε την τοπική οικονομία από την τουριστική οικονομία», ανέφερε η κ. Παναγιωτοπούλου και τόνισε: «Ξεκινήσαμε με την αξιολόγηση από την παγκόσμιο οργανισμό βιώσιμου Τουρισμού το οποίο ελέγχει όχι μόνο τα κτίρια, τη ροή των επισκεπτών κ.α. αλλά και το πώς γίνεται η διαχείριση των αποβλήτων, πώς γίνεται η αναβάθμιση των χώρων κτλ. Προχωράμε με γνώμονα την βιωσιμότητα και την αειφορία. Την ίδια ώρα η τουριστική σεζόν στην Αθήνα επεκτείνεται ενώ βλέπουμε νέες επενδύσεις. Το 2021, όσο ακόμη ήμασταν μέσα στην πανδημία, άνοιξαν 38 νέα ξενοδοχεία στα όρια του Δήμου της Αθήνας, τα περισσότερα τεσσάρων και πέντε αστέρων, που μεταφράζονται σε 1.600 κλίνες», τόνισε η κ. Παναγιωτοπούλου.

Για τη σημασία του συνεδρίου και των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνουν τη σημερινή πραγματικότητα, θέματα τα οποία αναμένεται αύριο να συζητηθούν εκτενώς, μίλησαν ο CEO του Aviation Event, Marcel Riwalsky και ο CEO της Helvetic Airways, Toblas Pogorevc.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μηδενίστηκε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια τον Απρίλιο

Χωρίς προηγούμενο η πτώση κατά 99% της κίνησης στα ελληνικά αεροδρόμια τον Απρίλιο. «Βουτιά» και για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για τις μεγάλες επιπτώσεις στον τουρισμό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση των Αμερικανών στα Χανιά δείχνουν τα πρώτα στοιχεία στο αεροδρόμιο

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης χαρακτήρισε σημαντική την έρευνα για το σύνολο των τουριστικών φορέων του τόπου, τονίζοντας παράλληλα ότι το 2022 είναι μια κομβική χρονιά για τον τουρισμό.
xania-aerodromio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα 269% έναντι του 2021 της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο Χανίων

Ο υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας σε επίσκεψή του στην Κρήτη τόνισε πως το τουριστικό προϊόν του νησιού θα πρέπει να επεκταθεί στους 12 μήνες τον χρόνο, επισημαίνοντας ότι πρέπει να «τρέξουν» τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης.
Aeroplano, Airplane
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Aviation Event: Ανάκαμψη στα αεροπορικά ταξίδια και δύσκολος χειμώνας

Όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, παρά τις νέες κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και παρά το ότι σημαντικές τουριστικές αγορές (όπως η Ρωσία λόγω του πολέμου και η Κίνα λόγω της Covid-19) απουσιάζουν, η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, βρίσκεται ήδη σχεδόν στα επίπεδα του 2019.