ΓΔ: 798.11 -2.39% Τζίρος: 59.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
pwliseis, sales
Φώτο: Shutterstock

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Λατινική Αμερική τον Οκτώβριο

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τροποποιήθηκε ώστε να επιτρέψει σε ενδιαφερόμενες εταιρίες τροφίμων να βρίσκονται έγκαιρα στην Εκθεση SIAL, ενώ την άνοιξη 2023 θα οργανωθεί νέα αποστολή στο Περού, στην Κολομβία και στο Μεξικό.

Επιχειρηματική Αποστολή σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την αναζήτηση ευκαιριών σε μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή όπου υπάρχει έδαφος για μεγαλύτερη ελληνική επιχειρηματική παρουσία διοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει επισκέψεις στο Σάο Πάολο στις 3-4/10, στο Μπουένος Αιρες στις 5-6/10, στο Μοντεβίδεο στις 7-8/10 και στην Πόλη του Παναμά στις 9-10/10. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα τροποποιήθηκε ώστε να επιτρέψει σε ενδιαφερόμενες εταιρίες τροφίμων να βρίσκονται έγκαιρα στην Εκθεση SIAL, ενώ την άνοιξη 2023 θα οργανωθεί νέα αποστολή στο Περού, στην Κολομβία και στο Μεξικό.

Στην αποστολή μπορούν να μετάσχουν εξαγωγικές εταιρίες από τους κλάδους τροφίμων και ποτών (και βιολογικά, gourmet), καλλυντικών-φαρμακευτικών, δομικών υλικών, τεχνολογίας, ενέργειας, τουρισμού ή και από άλλο κλάδο ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει κάθε περιοχή. Με την υποστήριξη των Γραφείων Ο.Ε.Υ στο Σάο Πάολο και το Μπουένος Αιρες, των τοπικών Επιχειρηματικών Φορέων Uruguay XXI & Εμπορικό Επιμελητήριο Ουρουγουάης, Propanama με τους οποίους έχει εξασφαλισθεί συνεργασία, θα οργανωθούν σε κάθε πόλη στοχευμένες συναντήσεις Β2Β με τοπικές εταιρίες εισαγωγής, διανομής, αντιπροσώπευσης, κλπ. με σκοπό κυρίως τις εξαγωγικές συμφωνίες αλλά και για διερεύνηση δημιουργίας συμπράξεων, ανάληψη έργων, μεταφορά τεχνογνωσίας, κλπ. Παράλληλα, μπορούν να αξιοποιηθούν οι υπηρεσίες δικτύωσης που προσφέρουν τα τοπικά διμερή Γερμανικά Επιμελητήρια και η πρόσβαση προς τα μέλη τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν συμπληρωμένη δήλωση στo [email protected] το συντομότερο και μέχρι 5 Σεπτεμβρίου το αργότερο, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για έρευνα, επικοινωνίες και επιλογή κατάλληλων εταιρειών για επιχειρηματικές επαφές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελκυστικός επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα παρά τις αντιξοότητες

Οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να επιβιώσουν των capital controls, της τραπεζικής καχεξίας για τη χρηματοδότησή τους και της πρωτοφανούς κατάστασης της πανδημίας, έχουν αποκτήσει ανοσία στις δυσκολίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου του ΕΒΕΑ

Η κα Κουνενάκη Εφραιμόγλου αποτελεί την πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την θέση του προέδρου του ΕΒΕΑ, αναφέροντας πως θα επικεντρωθεί στην σταθερή αύξηση της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει το επιμελητήριο στα μέλη του.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άνθηση οι οικογενειακές επιχειρήσεις που αναπτύσσονται δυναμικά

Όπως αναφέρει έρευνα της KPMG οι διάδοχοι της επόμενης γενιάς ξεκινούν από άλλους επαγγελματικούς δρόμους πριν επιστρέψουν στην οικογενειακή επιχείρηση. Πώς εκπαιδεύονται οι πιθανοί διάδοχοι των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Korkidis-EBEP
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Οι εξαγγελίες της ΔΕΘ φέρουν θετικό πρόσημο για κοινωνία και επιχειρήσεις

Όπως λέει «Το τρίπτυχο «συνέπεια - συνέχεια - σταθερότητα» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις διασφαλίζεται με 21 νέα οικονομικά μέτρα, 12 αλλαγές και ένα πρόγραμμα στέγασης 6 σημείων, που συνολικά κοστολογούνται σε 5,5 δισ. ευρώ».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε ο 5ος κύκλος για τον CapsuleT Travel and Hospitality Accelerator

Από τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου ο επιταχυντής του ΞΕΕ ξεκίνησε τον 5ο κύκλο Προγράμματος Επιτάχυνσης με 10 νέες startup ομάδες να εντάσσονται εντελώς δωρεάν στο πρόγραμμα της περιόδου Σεπτέμβριος 2022 - Φεβρουάριος 2023.