ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Αλέξανδρος Βασιλικός πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας businessdaily.gr

Πρόεδρος της HOTREC εξελέγη ο προέδρος του ΞΕΕ, Αλ. Βασιλικός

Η HOTREC είναι η φωνή της ευρωπαϊκής φιλοξενίας με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη, στην οποία συμμετέχουν 2.000.000 επιχειρήσεις.

Πρόεδρος της HOTREC, της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχίας και Εστίασης, εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν πριν στη Στοκχόλμη. Η HOTREC είναι η φωνή της ευρωπαϊκής φιλοξενίας με μέλη 47 εθνικές οργανώσεις από 36 ευρωπαϊκά κράτη.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της HOTREC, με την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων συναδέλφων. Εκλογή που σηματοδοτεί την αναγνώριση της συστηματικής δουλειάς του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την εκπροσώπηση του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στον ευρωπαϊκό τουρισμό.

Η φιλοξενία αποτελεί ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα για την ευρωπαϊκή οικονομία, με 12 εκατομμύρια εργαζόμενους σε πάνω από 2.000.000 επιχειρήσεις, το 90% των οποίων είναι μικρού και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχεία εστιατόρια και καφέ. Όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, η φιλοξενία είναι η ραχοκοκαλιά της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη.

Σε μια συγκυρία τεκτονικών αλλαγών για τη φιλοξενία, είναι στρατηγική προτεραιότητά μας να εκπροσωπήσουμε αποτελεσματικά και υπεύθυνα τις επιχειρήσεις του κλάδου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία μεγάλα ζητήματα όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, το ενεργειακό κόστος και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά, δυστυχώς, και τις συνέπειες ενός συνεχιζόμενου καταστροφικού πολέμου μέσα στην ίδια την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να βάλουμε τις βάσεις για μια πράσινη φιλοξενία στα χρόνια που έρχονται, ώστε να συνεχιστεί με όρους βιωσιμότητας, η προσφορά του κλάδου στην Ευρώπη και στους πολίτες της».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Marketing Greece και ΞΕΕ ενώνουν δυνάμεις για προβολή του τουρισμού

Η συνεργασία θα έχει στόχο τη συμβολή της πρωτοβουλίας στην αναβάθμιση του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος, καθώς και στην προβολή της συνεισφοράς των τοπικών παραγωγών στη σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προέδρος ΞΕΕ: Η εξέλιξη του χειμώνα θα καθορίσει την νέα τουριστική χρονιά

O πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρος Βασιλικός, χαρακτηρίζει το 2022 μια καλή χρονιά, καλύτερη από ό,τι ανέμενε ο κόσμος της φιλοξενίας, καθώς το πρώτο τετράμηνο του 2022 είχε χαθεί λόγω δυσκολιών που εξακολουθούσε να προκαλεί η πανδημία.
Melia-Hotels-Sol-Cosmopolitan-Rodos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος: Εξαιρετική η φετινή τουριστική σεζόν

Αναφερόμενος στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί ο κλάδος των ξενοδοχείων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου στάθηκε στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, στην αύξηση των προμηθειών κατά 40%, αλλά και την έλλειψη του προσωπικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 3,3 δισ. ευρώ η αγορά της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα το 2022

Ο κλάδος των ξενοδόχων σύσσωμος κάνει λόγο για ένα βαθύ αρνητικό αποτύπωμα στην κοινωνία από την ανεξέλεγκτη γιγάντωση της δραστηριότητας των βραχυχρόνιων μισθώσεων, κάτι που αποτυπώθηκε σε έρευνα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.