ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΧΣ.

Διπλή βράβευση του ΤΧΣ στα International Finance Awards για το 2022

Σύμφωνα με τον οργανισμό International Finance Awards, η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο επιτελείο έρευνας που εντοπίζει οργανισμούς που παρουσιάζουν σημαντικά επιτεύγματα.

Διπλή βράβευση από το διεθνή οργανισμό International Finance Awards  για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η πρώτη βράβευση αφορά το ΤΧΣ που έλαβε το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance – Financial Institute) για το 2022. Η απονομή έγινε μετά από λεπτομερή αξιολόγηση στοιχείων λειτουργίας, αποδοτικότητας και διακυβέρνησης και συνιστά  αναγνώριση της συμβολής του χρηματοπιστωτικού οργανισμού (εν προκειμένω του ΤΧΣ) σε καινοτόμες δράσεις στήριξης της τραπεζικής αγοράς  οι οποίες υλοποιούνται με σεβασμό και πιστή τήρηση των ορθών-βέλτιστων  πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης. 
 
Η δεύτερη διάκριση  αφορά την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ  κ. Ηλία Ξηρουχάκη ως του καλύτερου Διευθύνοντος συμβούλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού (Best CEO – Financial Institute) για το 2022.  
 
Σύμφωνα με τον οργανισμό International Finance Awards, η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν  προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο επιτελείο έρευνας που εντοπίζει οργανισμούς που παρουσιάζουν σημαντικά επιτεύγματα. Μεταξύ των οργανισμών αυτών υψηλή θέση στην Ελλάδα κατέχει το ΤΧΣ χάρη στην επιτυχημένη συμβολή του στην ανάπτυξη και αναβάθμιση  της ελληνικής τραπεζικής αγοράς με πλήρη υιοθέτηση αρχών και βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.
 
Στην προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε και η ουσιαστική συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ, κ. Ηλία Ξηρουχάκη, που διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε ανώτατες θέσεις ευθύνης σε τράπεζες κι άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Τα Βραβεία International Finance Awards, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζουν το ταλέντο, τις ηγετικές δεξιότητες, την καθαρή αξία και τις ικανότητες σε μια διεθνή πλατφόρμα. Μετά από προσεκτική εξέταση των υποψηφιοτήτων από μια εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα, οι νικητές ανακηρύσσονται με βάση την αίτησή τους και τα προηγούμενα επιτεύγματά τους. Στα βραβεία αυτά μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη C-level και ανώτεροι εκπρόσωποι διοικητικών στελεχών στους τομείς των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της μεσιτείας, των ασφαλίσεων, της ενέργειας, των logistics και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.
 
Τα βραβεία International  Financial Awards αποβλέπουν στην αναγνώριση της συμβολής χρηματοπιστωτικών οργανισμών (εν προκειμένω του ΤΧΣ)  στην παγκόσμια πιστωτική αγορά καθώς και στην επιβράβευση όσων εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Επίσης τιμώνται στελέχη που διαθέτουν υψηλό επίπεδο ηγετικών προσόντων ταυτόχρονα με εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα τους.
 
Η βράβευση του ΤΧΣ αποδίδεται στην προώθηση ορθών αρχών διακυβέρνησης και υιοθέτηση  πληθώρας σχετικών δράσεων   που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Η καθοριστική συμβολή του ΤΧΣ με την  συνεργασία των τραπεζών, συνέβαλλε στην ευαισθητοποίηση του επενδυτικού κοινού όσον αφορά τα συστημικά προβλήματα αλλά και στην διευθέτησή τους,   ενθαρρύνοντας την προώθηση πολιτικών διαφάνειας και υπεύθυνης διακυβέρνησης.
 
Παράλληλα με την επιδίωξη διαφάνειας και υπευθυνότητας που περιλαμβάνονται στις έξι αρχές υπεύθυνης τραπεζικής που έχει καταρτίσει ο ΟΗΕ, η έμφαση του ΤΧΣ στην αποτελεσματικότητα συνέβαλλε στην διαμόρφωση μιας νέας εποχής σταθερής, βιώσιμης  και κερδοφόρου ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλ. Πατέλης: Ήρθε η ώρα να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στις τράπεζες

Ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού τόνισε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι υγιές και έχει έρθει η ώρα της αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Patelis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Πατέλης: Μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές που έχει το ΤΧΣ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Γιάννος Κοντόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του Επενδυτικού Συνεδρίου σημειώνοντας πως έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εξωστρέφειας του ΧΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Υπό διαμόρφωση η στρατηγική αποεπένδυσης από τις τράπεζες

Διευκρινίσεις για την στρατηγική αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έδωσε το Ταμείο με αφορμή δημοσιεύματα για την πώληση μετοχών τραπεζών που έχει στο χαρτοφυλάκιό του.
TXS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι αποτελούν το νέο ΔΣ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Παραμένει στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Ανδρέας Βερύκιος. Τριετής θα είναι η θητεία για το εννιαμελές πλέον ΔΣ έπειτα από απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας του ΤΧΣ

Με το νομοσχέδιο αναμορφώνεται και το μοντέλο διοίκησης του ΤΧΣ με στόχο την απλούστευσή του και την ενίσχυση της ευελιξίας του, κατά τη λήψη αποφάσεων, και με βασική στόχευση την έγκαιρη από-επένδυση από τις τράπεζες.