ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Ηλίας Ξηρουχάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΧΣ.

Διπλή βράβευση του ΤΧΣ στα International Finance Awards για το 2022

Σύμφωνα με τον οργανισμό International Finance Awards, η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο επιτελείο έρευνας που εντοπίζει οργανισμούς που παρουσιάζουν σημαντικά επιτεύγματα.

Διπλή βράβευση από το διεθνή οργανισμό International Finance Awards  για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Η πρώτη βράβευση αφορά το ΤΧΣ που έλαβε το βραβείο «άριστης εταιρικής διακυβέρνησης» (Best Corporate Governance – Financial Institute) για το 2022. Η απονομή έγινε μετά από λεπτομερή αξιολόγηση στοιχείων λειτουργίας, αποδοτικότητας και διακυβέρνησης και συνιστά  αναγνώριση της συμβολής του χρηματοπιστωτικού οργανισμού (εν προκειμένω του ΤΧΣ) σε καινοτόμες δράσεις στήριξης της τραπεζικής αγοράς  οι οποίες υλοποιούνται με σεβασμό και πιστή τήρηση των ορθών-βέλτιστων  πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης. 
 
Η δεύτερη διάκριση  αφορά την επιλογή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ  κ. Ηλία Ξηρουχάκη ως του καλύτερου Διευθύνοντος συμβούλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού (Best CEO – Financial Institute) για το 2022.  
 
Σύμφωνα με τον οργανισμό International Finance Awards, η επιλογή των βραβευθέντων γίνεται κατόπιν  προσεκτικής αξιολόγησης από εξειδικευμένο επιτελείο έρευνας που εντοπίζει οργανισμούς που παρουσιάζουν σημαντικά επιτεύγματα. Μεταξύ των οργανισμών αυτών υψηλή θέση στην Ελλάδα κατέχει το ΤΧΣ χάρη στην επιτυχημένη συμβολή του στην ανάπτυξη και αναβάθμιση  της ελληνικής τραπεζικής αγοράς με πλήρη υιοθέτηση αρχών και βέλτιστων πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης.
 
Στην προσπάθεια αυτή αξιολογήθηκε και η ουσιαστική συμβολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΧΣ, κ. Ηλία Ξηρουχάκη, που διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε ανώτατες θέσεις ευθύνης σε τράπεζες κι άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 
Τα Βραβεία International Finance Awards, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αναγνωρίζουν το ταλέντο, τις ηγετικές δεξιότητες, την καθαρή αξία και τις ικανότητες σε μια διεθνή πλατφόρμα. Μετά από προσεκτική εξέταση των υποψηφιοτήτων από μια εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα, οι νικητές ανακηρύσσονται με βάση την αίτησή τους και τα προηγούμενα επιτεύγματά τους. Στα βραβεία αυτά μπορούν να συμμετάσχουν στελέχη C-level και ανώτεροι εκπρόσωποι διοικητικών στελεχών στους τομείς των χρηματοοικονομικών, των τραπεζών, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της μεσιτείας, των ασφαλίσεων, της ενέργειας, των logistics και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.
 
Τα βραβεία International  Financial Awards αποβλέπουν στην αναγνώριση της συμβολής χρηματοπιστωτικών οργανισμών (εν προκειμένω του ΤΧΣ)  στην παγκόσμια πιστωτική αγορά καθώς και στην επιβράβευση όσων εμφανίζουν εξαιρετικές επιδόσεις. Επίσης τιμώνται στελέχη που διαθέτουν υψηλό επίπεδο ηγετικών προσόντων ταυτόχρονα με εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα τους.
 
Η βράβευση του ΤΧΣ αποδίδεται στην προώθηση ορθών αρχών διακυβέρνησης και υιοθέτηση  πληθώρας σχετικών δράσεων   που συνέβαλαν καθοριστικά στην αναβάθμιση λειτουργίας των Διοικητικών Συμβουλίων των ελληνικών συστημικών τραπεζών. Η καθοριστική συμβολή του ΤΧΣ με την  συνεργασία των τραπεζών, συνέβαλλε στην ευαισθητοποίηση του επενδυτικού κοινού όσον αφορά τα συστημικά προβλήματα αλλά και στην διευθέτησή τους,   ενθαρρύνοντας την προώθηση πολιτικών διαφάνειας και υπεύθυνης διακυβέρνησης.
 
Παράλληλα με την επιδίωξη διαφάνειας και υπευθυνότητας που περιλαμβάνονται στις έξι αρχές υπεύθυνης τραπεζικής που έχει καταρτίσει ο ΟΗΕ, η έμφαση του ΤΧΣ στην αποτελεσματικότητα συνέβαλλε στην διαμόρφωση μιας νέας εποχής σταθερής, βιώσιμης  και κερδοφόρου ανάπτυξης των ελληνικών τραπεζών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Υπερταμείο απορροφά ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ - Ιδρύεται Εθνικό Ταμείο Επενδύσεων

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την ενίσχυση του ρόλου και των λειτουργιών του Υπερταμείου. Τι σημαίνει η αντικατάσταση του Τέλους Χαρτοσήμου από το νέο Τέλος Συναλλαγής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Έως το τέλος του 2024 η πλήρης αποχώρηση από τράπεζες

Πολύ υψηλό το ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως υπογραμμίζει ο υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σε συνέντευξή του στο Reuters. Παραμένει ο στόχος της προσέλκυσης υψηλού επιπέδου επενδύσεων.
trapezes-banks
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΠΕ: Οι αρνητικές επιπτώσεις της αποεπένδυσης ΤΧΣ από τις τράπεζες

Με βάση το ποσό της συνολικής επένδυσης 46 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ, οι υπαινισσόμενες ζημίες (implied losses) ανέρχονται σε 42 δισ. με 43 δισ. ευρώ. ή, εναλλακτικά, η υπαινισσόμενη απόδοση κυμαίνεται μεταξύ -91,3% και -93,5%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Ξεκινά η διαδικασία για την προσφορά της UniCredit, στα 1,33 ευρώ η τιμή

Το ΤΧΣ εκκινεί τη διαδικασία για την πώληση του 9% που κατέχει στην Alpha Bank, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στις 10 Νοεμβρίου, ενώ η UniCredit έχει τη δυνατότητα βελτίωσης της αρχικής προσφοράς της.
TXS
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΧΣ: Λάβαμε την προσφορά της Unicredit, θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία

Το Ταμείο δηλώνει πως θα εξετάσει, μαζί με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του που θα διοριστούν την προσφορά στα πλαίσια της Στρατηγικής Αποεπένδυσης, η οποία και περιλαμβάνει διαγωνιστική διαδικασία.