ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δώδεκα συμφωνίες με την Naval Group υπέγραψαν ελληνικές εταιρείες

Επιτυχημένη η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη αμυντική έκθεση παγκοσμίως, με τις συμβάσεις που υπεγράφησαν να αντανακλούν την στενότερη σχέση μεταξύ της χώρας και Γαλλίας στην αμυντική βιομηχανία.

Με την υπογραφή 12 συμφωνιών με γαλλικές εταιρείες αμυντικού υλικού, ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδος στη EURONAVAL, τη μεγαλύτερη αμυντική έκθεση παγκοσμίως, την οποία στήριξε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).  

Στην έκθεση, η οποία έγινε στο Παρίσι από 18-21 Οκτωβρίου, παρουσιάστηκαν προϊόντα ναυτικού αμυντικού εξοπλισμού, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και άμυνας, πολεμοφόδια, υπηρεσίες επικοινωνίας, εκπαίδευσης και ναυτιλιακής ασφάλειας, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της Euronaval, υπεγράφησαν δώδεκα συμβάσεις μεταξύ ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού και των γαλλικών Ομίλων NAVAL GROUP, γεγονός που επιβεβαιώνει και τη στενή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια.

Σε δήλωσή της, η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου τόνισε: «Η 1η εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση αμυντικού εξοπλισμού EURONAVAL, αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη στήριξη του κλάδου, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια αυτόνομα αλλά και μέσω διεθνών συνεργασιών. Η Enterprise Greece, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου 'Αμυνας αλλά και του αρμόδιου φορέα (ΣΕΚΠΥ), στήριξε αυτή την προσπάθεια, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά, με την υπογραφή πολλών συμβάσεων. Με τη στήριξη παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, στοχεύουμε στην εξαγωγική ενδυνάμωση των ελληνικών εταιρειών του κλάδου ώστε τόσο η χώρα, όσο και οι ίδιες, να λάβουν τα οικονομικά και τεχνολογικά οφέλη από τη διαδικασία αυτή».

Σε δήλωσή της, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου τόνισε: «Η 1η εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση αμυντικού εξοπλισμού EURONAVAL, αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη στήριξη του κλάδου, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια αυτόνομα αλλά και μέσω διεθνών συνεργασιών. Η Enterprise Greece, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου Άμυνας αλλά και του αρμόδιου φορέα (ΣΕΚΠΥ), στήριξε αυτή την προσπάθεια, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά, με την υπογραφή πολλών συμβάσεων. Με τη στήριξη παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, στοχεύουμε στην εξαγωγική ενδυνάμωση των ελληνικών εταιρειών του κλάδου ώστε τόσο η χώρα, όσο και οι ίδιες, να λάβουν τα οικονομικά και τεχνολογικά οφέλη από τη διαδικασία αυτή».

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έκανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Έλληνας Πρέσβης στη Γαλλία, Δημήτρης Ζεβελάκης, ο Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αριστείδης Αλεξόπουλος αλλά και Γάλλοι αξιωματούχοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Belharra - Naval Group
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βlocks κύτους για γαλλικές φρεγάτες κατασκευάζονται στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ναυπηγείων, Γιώργος Κόρος, αναφέρει ότι το έργο που έχουν αναλάβει, αποτελεί σημαντικό τμήμα του όλου προγράμματος κατασκευής των φρεγατών, που αναμένεται να αυξηθεί.
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή η τροπολογία για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Αναμένεται να ψηφιστεί η τροπολογία σήμερα και αμέσως στη συνέχεια, μετά τη δημοσίευση του νέου Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψή των εργαζομένων από το Πολεμικό Ναυτικό.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρία και όχι ρίσκο πλέον η επένδυση στην Ελλάδα λέει ο Μοσκοβισί

Ο Γάλλος πρώην υπουργός Οικονομικών, επισκέφτηκε την χώρα μας με τη νέα ιδιότητά του, του πρώτου προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας, για να υπογραφεί διμερή συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας με το ελληνικό Ελεγκτικό Συνέδριο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης: Οι σχέσεις της Ελλάδας με τη Γαλλία έχουν αναθερμανθεί

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κήρυξε την έναρξη εργασιών του ελληνογαλικού επιχειρηματικού - επενδυτικού φόρουμ με θέμα «Συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας - Επενδύοντας στο μέλλον», που πραγματοποιείται στο Παρίσι.