ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
georgiadis, lianemporio
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Α. Γεωργιάδης: Θετικός θα είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και το 2023

«Πιστεύουμε ότι με συντονισμένη προσπάθεια και σοβαρότητα θα ξεπεράσουμε περίπου το 2% σε ανάπτυξη και το 2023, παρά τον πόλεμο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Η Ελλάδα θα είναι από τις χώρες που θα καταφέρει να κρατήσει θετικούς ρυθμούς και το 2023. Πιστεύουμε ότι με συντονισμένη προσπάθεια και σοβαρότητα θα ξεπεράσουμε περίπου το 2% σε ανάπτυξη και το 2023, παρά τον πόλεμο, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στα Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας - Growth Awards 2022 της Eurobank και της Grant Thornton.

«Η αβεβαιότητα η οποία χτυπάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα την Ευρώπη, αποκλείεται να μην επηρεάσει το 2023 και τη δική μας οικονομία. Θα ήταν οξύμωρο και αντιφατικό να πιστέψουμε ότι μπορεί οι πελάτες μας να είναι σε κρίση και εμείς να περνάμε καλά. Είναι σίγουρο ότι το 2023 θα είναι μία χρονιά πιστεύουμε ακράδαντα όχι υφέσεως για την Ελλάδα. Οι θετικοί όμως αυτοί ρυθμοί δεν θα έχουν σύγκριση με τους φετινούς, δεν θα είναι στα φετινά ύψη. Θα είναι αρκετά χαμηλότερα», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στην έρευνα του Economist για το επιχειρηματικό περιβάλλον, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα ανακηρύχθηκε πρώτη σε όλο τον κόσμο σε βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος από το 2019, από την έναρξη δηλαδή της θητείας της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, μέχρι σήμερα ανεβαίνοντας συνολικά 16 θέσεις στο σχετικό πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης».

«Για την επιτυχία αυτή, την αξία της οποίας εσείς που είστε εδώ παρόντες σήμερα την καταλαβαίνετε καλύτερα από τον κάθε άλλο στη χώρα και στις δικές σας δουλειές και στις δικές σας επενδυτικές πρωτοβουλίες, αισθάνομαι πολύ μεγάλη περηφάνια καθόσον, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, είχα όλα αυτά τα χρόνια την προεδρία του συντονισμού της κυβερνήσεως για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που κυρίως εισηγήθηκε η Παγκόσμια Τράπεζα για αυτό», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός επεσήμανε εξάλλου ότι η Ελλάδα φέτος, πέτυχε τριπλό ρεκόρ, επενδύσεων, τουριστικών εισπράξεων και εξαγωγών. «Το 2022 είναι μία καλή χρονιά τελικά για την ελληνική οικονομία, παρά την πανδημία και παρά τον πόλεμο», κατέληξε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Πρώτη η Ελλάδα υπέβαλε στην E.E. το σχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ

Σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου, πρόκειται να διατεθούν για την χώρα μας πόροι συνολικού ύψους 26,2 δισ. ευρώ για τα επόμενα επτά έτη, που αφορούν στην ενωσιακή στήριξη και στην εθνική συνεισφορά.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Συνεχίζουμε μεταρρυθμίσεις και κρατάμε τις δεσμεύσεις μας

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μέσω TikTok, δηλώνει πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, βάζοντας προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την απλοποίηση της επαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.
Το Λάργκο Σόφιας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία ενέκρινε μνημόνιο συνεργασίας με την EnduroSat

Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας ενέκρινε μνημόνιο με την EnduroSat για τη δημιουργία κέντρου διαστημικής έρευνας στη Σόφια, επένδυση 10,7 εκατ. ευρώ και 50 νέες θέσεις εργασίας, με σύσταση ειδικής ομάδας υποστήριξης.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Η ΝΔ και η Ελλάδα μεγάλωσαν μαζί τα τελευταία δέκα χρόνια

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε άρθρο του στα «Παραπολιτικά» για τα 10 χρόνια ηγεσίας Μητσοτάκη στη ΝΔ, τονίζει ότι η παράταξη δυνάμωσε και η χώρα προόδευσε, χάρη σε μεταρρυθμίσεις, οικονομική βελτίωση και ενίσχυση της διπλωματίας.